Αφιέρωμα target model: Η μεγάλη τομή στη λειτουργία της ηλεκτρικής αγοράς - Τι σημαίνει για τους ενεργειακούς "παίκτες"

 
12 09 2020 | 08:00
Η 17η Σεπτεμβρίου ως ημέρα έναρξης του target model με τη λειτουργία των τεσσάρων νέων αγορών φαίνεται ότι δεν θα επιβεβαιωθεί και ότι θα έχουμε μετάθεση της ημερομηνίας.
Λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, ωστόσο, η έναρξη εφαρμογής του target model στη χώρα μας είναι πλέον προ των πυλών. Πρόκειται για μια ριζική τομή στη λειτουργία της ηλεκτρικής αγοράς (σε πρώτη φάση) που αναδιαμορφώνει το τοπίο και δημιουργεί για τους συμμετέχοντες Παραγωγούς, Προμηθευτές, Traders, ΑΠΕ, Μεγάλους καταναλωτές, νέες υποχρεώσεις αλλά και πολλαπλές ευκαιρίες.
Το νέο αυτό τοπίο "φωτίζει" το αφιέρωμα του energypress μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις των άμεσα εμπλεκομένων και παραγόντων που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο.
Ειδικότερα, συμμετέχουν, ο κ. Γιώργος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΕ Α.Ε., ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ κ. Παντελής Μπίσκας, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού της ΔΕΗ κ. Σωτήρης Χατζημιχαήλ, ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών (ΕΣΑΗ), ο πρόεδρος της ΕΒΙΚΕΝ κ. Αντώνης Κοντολέων που εκπροσωπεί τους ενεργοβόρους καταναλωτές, η κ. Κωνσταντίνα Δασκάλου, Head of Supply Portfolio Management στην εταιρεία WATT+VOLT από την πλευρά των μη καθετοποιημένων προμηθευτών, και από την πλευρά των ΑΠΕ οι εκπρόσωποι δύο Φορέων Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ), της Optimus Energy και της Forena Energy.
Τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν στο αφιέρωμα άρθρα και συνεντεύξεις και από άλλους εκ των εμπλεκομένων και συμμετεχόντων στις νέες αγορές.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα.  

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/afieroma-target-model-i-megali-tomi-sti-leitoyrgia-tis-ilektrikis-agoras-ti-simainei-gia-toys

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr