Shell, Delek και Noble επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

21 09 2020 | 08:02
Το συγκριμένο πλάνο που υπάρχει για τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση της υπουργού Ενέργειας της Κύπρου Ν. Πηλείδου με αντιπροσωπεία της Noble στη Λευκωσία.
Όπως προέκυψε από τις συνομιλιές, οι σχεδιασμοί και τα χρονοδιαγράμματα δεν αλλάζουν, παρά την εξαγορά της Noble από τη Chevron, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της πρώτης στις 2 Οκτωβρίου. 
Τα χρονοδιαγράμματα και η πορεία υλοποίησης των επόμενων ενεργειών εξετάζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα διεξάγονται διάφορες μελέτες και εργασίες.
Το προηγούμενο διάστημα η κα. Πηλείδου είχε αντίστοιχες συναντήσεις με τη Shell και τη Delek, από τις οποίες επίσης επιβεβαιώθηκε ότι το πλάνο για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ προχωράει κανονικά, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.
Μεταξύ των ζητημάτων που απασχόλησαν τις συναντήσεις και τις επαφές της Ν. Πηλείδου με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ είναι και το θέμα του κορωνοϊού, η διαχείριση ενός πιθανού κρούσματος και η μεταφορά κόσμου στην Κύπρο για να εργασίες που απαιτούν οι έρευνες.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/shell-delek-kai-noble-epivevaionoyn-ti-desmeysi-toys-gia-tis-ereynes-stin-kypriaki-aoz

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr