Την Τρίτη η διαδικτυακή τελετή για την υπογραφή του καταστατικού του Eastern Mediterranean Gas Forum

21 09 2020 | 07:59
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η τελετή για την υπογραφή του καταστατικού του Eastern Mediterranean Gas Forum (EMGF) από τα ιδρυτικά μέλη του περιφερειακού οργανισμού.
Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας, η τελετή θα διεξαχθεί διαδικτυακά.
Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του EMGF ανήκει στην Αίγυπτο, με άλλες 6 χώρες να μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη: Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστίνη.
Εκτός από τις χώρες, στο EMGF συμμετέχουν και εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν στη στελέχωση επιτροπών όπου διάφορα θέματα θα συζητούνται σε τεχνοκρατικό επίπεδο. 
Η στενή συνεργασία των κυβερνήσεων με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη συνεργασία για την υλοποίηση των στόχων που αφορούν την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο το φυσικό αέριο.
Το EMGF είναι ανοικτό σε ενδεχόμενη μελλοντική προσχώρηση και άλλων μερών.
Πέραν του φυσικού αερίου, σε μεταγενέστερο στάδιο μπορούν να ενταχθούν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο πλαίσιο του EMGF, όπως π.χ. η περιφερειακή συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/tin-triti-i-diadiktyaki-teleti-gia-tin-ypografi-toy-katastatikoy-toy-eastern-mediterranean-gas

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr