Η Shell περικόπτει την παραγωγή κατά 40% και στρέφεται σε ΑΠΕ, ηλεκτρισμό - Άγνωστες οι συνέπειες για την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων πετρελαϊκών, η Shell σκοπεύει να περικόψει το 40% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να έχει μείωση κόστους σε μια προσπάθεια να στηρίξει οικονομικά τη μετάβασή της προς τις ΑΠΕ και την αγορά ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το σχετικό πρόγραμμα αναμένεται να καταστρωθεί φέτος και θα προστίθεται πέραν των περικοπών κόστους 4 δις. δολαρίων που ανακοίνωσε η εταιρεία ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού.
Η εξέλιξη αυτή έχει σημασία και για την Κύπρο, καθώς η Shell έχει αναλάβει έρευνες υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ και έχει δηλώσει ότι θα τις συνεχίσει, αλλά είναι προφανές ότι η εταιρεία στο εξής θα εκμεταλλεύεται μονάχα πόρους με ιδιαίτερη οικονομική αξία από την άποψη του κόστους παραγωγής.
Στο εξής η Shell θα επικεντρωθεί στην έρευνα υδρογονανθράκων σε περιοχές όπως ο Κόπος του Μεξικού, η Νιγηρία και η Βόρεια Θάλασσα, δήλωσαν σχετικά πηγές από το περιβάλλον της. 
Επίσης, βαθιές περικοπές αναμένονται και στο βραχίονα LNG της Shell.

Το όλο πρόγραμμα αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του έτους και θα ανακοινωθεί σε ειδική ενημέρωση των επενδυτών το Φεβρουάριο.  

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/i-shell-perikoptei-tin-paragogi-kata-40-kai-strefetai-se-ape-ilektrismo-agnostes-oi-synepeies

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr