Σε Πρίστινα και Βελιγράδι η αμερικανική αντιπροσωπεία για «διαφοροποίηση αποθεμάτων» και «ενεργειακή ανεξαρτησία»

23 09 2020 | 07:45
Πρίστινα και Βελιγράδι είναι οι επόμενες σταθμοί για την αμερικανική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με τον Κ. Μητσοτάκη και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Προαναγγέλλοντας την παρουσία της αποστολής στη Σερβία, η εφημερίδα Tanjug «η αντιπροσωπεία θα προωθήσει στρατηγικές επενδύσεις που υποστηρίζουν τη διαφοροποίηση των αποθεμάτων και ενισχύουν την ενεργειακή ανεξαρτησία στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», κάτι που επεσήμανε χθες και το energypress.
Βέβαια, τα διακυβεύματα για τις ΗΠΑ στη Σερβία και τα Δυτ. Βαλκάνια είναι διαφορετικά από αυτά στην Ελλάδα, εξ ου και η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι «το DFC και η EXIM υπέγραψαν πρόσφατα δηλώσεις προθέσεων (Letter Of Intent) με το Βελιγράδι και την Πρίστινα για να χρηματοδοτήσουν σημαντικά έργα σε συνέχεια των συμφωνιών της 4ης Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον».
Η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη επενδυτική –και όχι μόνο- παρουσία τους στην περιοχή υπογραμμίζεται και από την είδηση ότι «το DFC θα προετοιμάσει το άνοιγμα γραφείου στο Βελιγράδι για τη διευκόλυνση της υλοποίησης έργων που θα στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση (του DFC) η οποία δημοσιεύθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι», όπως γνωστοποιεί η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/se-pristina-kai-veligradi-i-amerikaniki-antiprosopeia-gia-diaforopoiisi-apothematon-kai

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr