EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

 
EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Τετάρτη 23/09/2020 - 20:57
Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Σεπτεμβρίου

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και καυσίμων των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 18 Σεπτεμβρίου στα 494,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 2,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο κέντρο Cushing, Οκλαχόμα, παράδοση αυξήθηκαν κατά 4.000 βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ.

«Όλα ήρθαν σε πιο ανοδικά, ή με μεγαλύτερες ισορροπίες, από ό, τι αναμενόταν», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στο Price Futures Group στο Σικάγο, ο οποίος πρόσθεσε ότι η υποτονική αντίδραση της αγοράς ήταν εν μέρει επειδή οι έμποροι ενέργειας ήταν πιθανό να μειώσουν τις συναλλαγές λόγω της συνεχιζόμενης δραστηριότητας καταιγίδας.

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 175,9 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 1 εκατομμυρίου βαρελιών.

Αυτά τα αποθέματα κινήθηκαν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς η συνολική ζήτηση αποστάγματος ήταν χαμηλή. Το συνολικό προϊόν απόσταξης που παρέχεται αυξήθηκε απότομα την τελευταία εβδομάδα, αν και εξακολουθεί να είναι σχεδόν 10% κάτω σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή αργού υποχώρησε στα 10,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εν μέρει λόγω της καταιγίδας που έκλεισε τις υπεράκτιες γεωτρήσεις.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 267.000 bpd, ανέφερε η EIA.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 227,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 648.000 βαρελιών.
Οι ροές αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 118.000 bpd την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η ΕΙΑ.


 

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr