Ο Οδικός Χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή 01 10 2020 | 09:10 Η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασε τον “Οδικό Χάρτη για την ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή&#

 
01 10 2020 | 09:10
Η Παγκόσμια Τράπεζα παρουσίασε τον “Οδικό Χάρτη για την ομαλή μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή” μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου πλαισιωμένου με πρόσθετες οικονομικές δραστηριότητες.
Τον οδικό χάρτη μπορείτε να δείτε εδώ.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, πρόκειται για μια έκθεση που καλύπτει όλα τα βασικά σημεία της μετάβασης της περιοχής, η οποία δημιουργήθηκε από μια 12μελή ομάδα. Η Παγκόσμια Τράπεζα εργάστηκε σε συνεργασία με την Κομισιόν επί 12 μήνες στην περιοχή προκειμένου να αναγνωρίσει τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Επίσης, χρησιμοποίησε διδάγματα από άλλες περιοχές με άνθρακα ώστε να εντοπίσει πιθανές λύσεις για τη Δυτική Μακεδονία πέραν της ενεργειακής παραγωγής με δραστηριότητες σε νέους οικονομικούς τομείς.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, η Δ. Μακεδονία βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να αξιοποιήσει το φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει. Με την κατάλληλη ηγεσία και οικονομικούς πόρους, η περιοχή μπορεί να περάσει στη νέα μεταλιγνιτική εποχή. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/o-odikos-hartis-tis-pagkosmias-trapezas-gia-tin-omali-metavasi-tis-dytikis-makedonias-sti

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr