Αυξάνουν την Παραγωγική τους Δραστηριότητα οι Εταιρείες Υδρογοναθράκων στις ΗΠΑ

 
Αυξάνουν την Παραγωγική τους Δραστηριότητα οι Εταιρείες Υδρογοναθράκων στις ΗΠΑ
 energia.gr
 Δευ, 5 Οκτωβρίου 2020 - 14:02
 
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν περισσότερες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου την προηγούμενη εβδομάδα για 3η διαδοχική εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018, καθώς οι αυξήσεις των τιμών τους τελευταίους μήνες ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις. Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής,

 αυξήθηκε κατά 5 στις 266 την εβδομάδα έως τις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον αμερικανικό κλάδο ενέργειας Baker Hughes. Ο συνολικός αριθμός των εξεδρών έπεσε στο χαμηλό ρεκόρ των 244 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes που χρονολογούνται από το 1940.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ", περισσότερες από τις μισές αμερικανικές εξέδρες πετρελαίου βρίσκονται στη λεκάνη Πέρμιαν στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι συνολικές μονάδες αυξήθηκαν κατά 4 στις 129, οι περισσότερες από τα τέλη Ιουνίου.
Άλμα των ΣΜΕ
Αν και οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν 39% χαμηλότερα από την αρχή του έτους, τα αμερικανικά Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης έχουν αυξηθεί κατά 100% τους τελευταίους 6 μήνες εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση θα ανακάμψει. Η τιμή του αργού την Παρασκευή έκλεισε στα 37,01 δολάρια το βαρέλι, κάνοντας βουτιά 4,42%, μετά τα νέα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου έχουν ενθαρρύνει ορισμένες ενεργειακές εταιρείες να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.
«Είμαστε ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι ότι έχει καθοριστεί ένα κατώτατο σημείο για το 2020 και εξακολουθούμε να αναμένουμε περαιτέρω δραστηριότητα έως το τέλος του 2020» ανέφεραν οι αναλυτές της Tudor, Pickering, Holt & Co αυτήν την εβδομάδα.
Πτώση δαπανών

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen δήλωσε ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής (E&P) τις οποίες παρακολουθεί, σκοπεύουν να μειώσουν τις δαπάνες κατά περίπου 47% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Αυτό ακολουθεί μια μείωση κεφαλαίων κατά περίπου 8% το 2019 και αύξηση περίπου 23% το 2018. Η Cowen ανέφερε επίσης ότι ορισμένες εταιρείες E&P εξέδωσαν πρόωρες εκτιμήσεις για το 2021, οι οποίες μέχρι στιγμής δείχνουν πτώση των δαπανών κατά 6% το 2021 σε σχέση με το 2020. 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/171115/ayxanoyn-thn-paragogikh-toys-drasthriothta-oi-etaireies-ydrogonathrakon-stis-hpa

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr