Τα πράσινα ομόλογα ξεπέρασαν τα 1 τρις. δολάρια διεθνώς - Εκδόσεις 200 δις. μόνο μέσα στο φετινό έτος

 
06 10 2020 | 07:31
Το φράγμα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων ξεπέρασαν τα πράσινα ομόλογα διεθνώς από την πρώτη τους έκδοση το 2007, σύμφωνα με τη BNEF.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο εντός του 2020 έχουν εκδοθεί ως τώρα πάνω από 200 δις. δολάρια πράσινων ομολόγων που σχετίζονται με δραστηριότητες στους τομείς του περιβάλλοντος, των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας. Πρόκειται για ποσότητα αυξημένη κατά 12% σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2019. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν εκδόσεις 50 δις.
Σε κρατικό επίπεδο, η Γερμανία πρωταγωνίστησε τον περασμένο μήνα με έκδοση 6,5 δις. ευρώ που ήταν και η μεγαλύτερη του είδους της στα χρονικά.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Εθνική Τράπεζα έγινε προ ημερών η πρώτη ελληνική τράπεζα που εκδίδει πράσινο ομόλογο με 500 εκατ. ευρώ και τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για ισχυρό ενδιαφέρον από την πλευρά της αγοράς. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/ta-prasina-omologa-xeperasan-ta-1-tris-dolaria-diethnos-ekdoseis-200-dis-mono-mesa-sto-fetino

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr