Απεφάνθη το Ευρωκοινοβούλιο - 60% ο στόχος περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030

 
07 10 2020 | 14:59
Στόχο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο 60% μέχρι το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο υφιστάμενος στόχος του 40% αποτελεί πλέον «παρελθόν» ενώ ξεπεράστηκε και η πρότερη πρόταση της Κομισιόν για αναθεώρηση του στόχου τουλάχιστον στο 55%.
Η απόφαση του Κοινοβουλίου θα πρέπει να περάσει από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τελική έγκριση, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Σχολιάζοντας την απόφαση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης ΑΠΕ (BEE) Simone Peter δήλωσε «Καλωσορίζουμε την απόφαση να τεθεί ένας υψηλότερος στόχος για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου συνιστά ένα θαρραλέο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την κλιματική πολιτική της Ευρώπης».
Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισάκουσε τις προτροπές της επιτροπής Περιβάλλοντος της ΕΕ, καθώς, και τα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία τόνιζαν την ανάγκη ενός υψηλότερου στόχου για να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η BEE (Bundesverband Erneuerbare Energie eV) υπογραμμίζει ότι οι τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας και η ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει να προωθηθούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας με όρους κατεπείγοντος. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/apefanthi-eyrokoinovoylio-60-o-stohos-periorismoy-ton-ekpompon-aerion-toy-thermokipioy-mehri

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr