Άνοιξε το VDR της ΔΕΠΑ Εμπορίας – Επίλυση εκκρεμοτήτων για ΔΕΠΑ Υποδομών - Υποχρεωμένος να "μείνει" 5 χρόνια ο αγοραστής


09 10 2020 | 08:17
Πρόσβαση στο VDR  του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας έχουν αποκτήσει εδώ και λίγες ημέρες οι συμμετέχοντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Ως γνωστόν ο διαγωνισμός έχει πάρει παράταση για το Μάρτιο του 2021 από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στο VDR οι υποψήφιοι σε πρώτη φάση θα μπορούν να πληροφορηθούν για τα λεγόμενα μη εμπορικά δεδομένα για τα οποία έχει δοθεί ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους συμμετέχοντες. Σε επόμενο στάδιο, θα δοθεί πρόσβαση στους συμβούλους των υποψηφίων στα λεγόμενα ευαίσθητα εμπορικά δεδομένα ενώ τέλος θα ακολουθήσει η πρόσβαση σε μια τρίτη κατηγορία στοιχείων, μόνο με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και κάτω από συγκεκριμένους περιορισμούς.
Ως γνωστόν στο VDR οι υποψήφιοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση μεταξύ άλλων σε στοιχεία και εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς αερίου, τη θέση της ΔΕΠΑ, αλλά και στα οικονομικά δεδομένα για την πορεία της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που μετατέθηκε για το Μάρτιο του 2021 συμμετέχουν οι κοινοπραξίες των Ελληνικών Πετρελαίων με την Edison, της ΔΕΗ με την Motor Oil Hellas και οι εταιρείες Mytilineos, ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου, η Shell και η MET Group με έδρα την Ελβετία.  
Σε ό,τι αφορά εξάλλου τη ΔΕΠΑ Υποδομών ο κ. Χατζηδάκης καταθέτει στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, τροπολογία για το διαγωνισμό, που αποσαφηνίζει ότι ο νικητής του διαγωνισμού δεν μπορεί να μεταβιβάσει τις μετοχές που θα αποκτήσει, για χρονικό διάστημα 5 ετών. Αποσαφηνίζεται, δε, ότι η απαγόρευση της μεταβίβασης αφορά και τις θυγατρικές της ΔΕΠΑ Υποδομών, δηλαδή τις ΔΕΔΑ, ΕΔΑ Αττικής και ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κάτι που προβλέπεται ρητά στην τροπολογία. Ως γνωστόν, στις 2 πρώτες η ΔΕΠΑ κατέχει το 100%, στη δε ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατέχει το 51%.
Σημειώνεται τέλος ότι στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών που έχει μετατεθεί χρόνικά για τα τέλη Φεβρουαρίου 2021 συμμετέχουν οι εταιρείες Italgas, EPH, First State Investments, KKR, Macquarie και SinoCEEF
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/anoixe-vdr-tis-depa-emporias-epilysi-ekkremotiton-gia-depa-ypodomon-ypohreomenos-na-meinei-5
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr