Η Enel X Δημιουργεί το Πρώτο 100% Ηλεκτρικό Παν-Αμερικανικό Δίκτυο Φόρτισης

 
Η Enel X Δημιουργεί το Πρώτο 100% Ηλεκτρικό Παν-Αμερικανικό Δίκτυο Φόρτισης
 Πεμ, 15 Οκτωβρίου 2020 - 11:38
 
Το ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα από τη Βόρεια Αμερική στο νοτιότερο τμήμα της Νότιας Αμερικής είναι πλέον πραγματικότητα, εξαιτίας του πρώτου δικτύου φόρτισης της Enel X, που εκτείνεται σε 11 χώρες στη δυτική ακτή της Αμερικής και κατά μήκος των βουνών των Άνδεων. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, σχεδόν 196 σημεία φόρτισης JuiceBox εμφανίζονται πλέον στην εφαρμογή JuicePass (JuicePass app), επιτρέποντας στους οδηγούς να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα υπέροχο τοπίο,

από την πόλη Κούσκο που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έως την εκπληκτική θέα των Άνδεων, των παγετώνων ή της αλμυρής λίμνης στην έρημο Ατακάμα.

Ο Francesco Venturini, Διευθύνων Σύμβουλος της Enel X, δήλωσε: «Αναλάβαμε την πρόκληση να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο σημείων φόρτισης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μας JuiceBox και να στείλουμε τις ομάδες μας στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες της Λατινικής Αμερικής. Αυτό το μακροχρόνιο έργο υποδομής αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας δυνατή την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης ευρέως ακόμη και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες όπου δεν υπήρχαν προηγουμένως διαθέσιμες εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. "
Το 100% Ηλεκτρικό Παν-Αμερικανικό Δίκτυο Φόρτισης είναι στην ίδια γραμμή με τη δέσμευση του Ομίλου Enel ως προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, εστιάζοντας στην εξασφάλιση πρόσβασης σε προσιτή και καθαρή ενέργεια, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, στην προώθηση ευέλικτων υποδομών, στη βιώσιμη εκβιομηχάνιση και στην καινοτομία, στις έξυπνες πόλεις και στη δράση για το κλίμα. Τοποθετώντας την κυκλική οικονομία στον πυρήνα της, η Enel X ασχολείται με τη δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών φόρτισης και καινοτόμων υπηρεσιών, για να ξεπεράσει τα εμπόδια χρήσης και για να δημιουργήσει μια νέα οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία για όλους: μετόχους, καταναλωτές, επιχειρήσεις και Δημόσιο Τομέα. Χάρη σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας Circular Economy Boosting Program που εφαρμόζεται σε όλο το χαρτοφυλάκιό της, η Enel X εργάζεται για να κάνει τις υποδομές επαναφόρτισης πιο κυκλικές όχι μόνο στις φάσεις χρήσης αλλά και σε ολόκληρες τις φάσεις ζωής του προϊόντος, ξεκινώντας από το συνδυασμό προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας έως το ανακυκλωμένο πλαστικό για τα κουτιά και τη μεγιστοποίηση ανταλλακτικών κατά τη διάρκεια των φάσεων εγκατάστασης και συντήρησης.
Ως μέρος του δικτύου φόρτισης, εγκαταστάθηκαν 220 σημεία φόρτισης JuiceBox και είναι πλέον ενεργά σε 11 χώρες: Αργεντινή, Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμάς και Περού. Από αυτά, τα 196 σημεία φόρτισης είναι ενσωματωμένα και ορατά στο JuicePass, την εφαρμογή της Enel X που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται όλες τις υπηρεσίες φόρτισης που είναι διαθέσιμες σε δημόσια και ιδιωτικά σημεία φόρτισης.
Η εφαρμογή (app) προσφέρει πολλαπλά προφίλ χρηστών, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών και την περίπτωση χρήσης: δημόσια φόρτιση, φόρτιση στο χώρο εργασίας ή φόρτιση στο σπίτι. Το JuicePass λειτουργεί επίσης με όλα τα δημόσια δίκτυα φόρτισης που είναι συμβατά με την Enel X.
Το Ηλεκτρικό Παν-Αμερικανικό Δίκτυο Φόρτισης, το οποίο εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ Long Way Up, διευκολύνει την ηλεκτροκίνηση ανάμεσα στις πόλεις Ενσενάντα, της χερσονήσου Καλιφόρνια (Baja California) του Μεξικό και της Ουσουάια, πόλη στη Νότια Αργεντινή που έχει πλέον γίνει το νοτιότερο σημείο της ηπείρου που διαθέτει εγκατάσταση φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) .
Μερικά από τα εικονικά μέρη που συνδέει η διαδρομή περιλαμβάνουν:
Στην Αργεντινή: Ουσουάια το μέρος με το νοτιότερο σταθμό φόρτισης στον κόσμο, την πόλη Καλαφάτε όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να θαυμάσουν τον Παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Glacier) και το Caviahue, ένα μέρος σαν παραμύθι κοντά σε ένα ζωντανό ηφαίστειο.
Στη Χιλή: στο Torres del Paine, ένα εκπληκτικό εθνικό πάρκο και στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, μια πόλη που βρίσκεται δίπλα σε μια αλμυρή λίμνη στην καρδιά της ξηρότερης ερήμου στον κόσμο.
Στη Βολιβία: στο Palacio de Sal, το καταπληκτικό ξενοδοχείο κατασκευασμένο από αλάτι στην έρημο αλατιού.
Στο Περού: στην αρχαία πόλη των Ίνκας του Κούσκο. Ένα άλλο σημείο φόρτισης βρίσκεται επίσης στο δρόμο προς το Μάτσου Πίτσου.
Ενώ στον Παναμά, οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους με 100% πράσινη ενέργεια που παράγεται από το ηλιακό πάρκο Chiriqui, που ανήκει στην Enel Green Power.

Η Enel X ένας ηγέτης πάροχος στην ηλεκτροκίνηση και στις λύσεις δικτύου, με περίπου 130.000 δημόσια και ιδιωτικά έξυπνα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) που είναι διαθέσιμα σε όλον τον κόσμο, και χάρη στις συμφωνίες διαλειτουργικότητας, επεκτείνει συνεχώς το δίκτυό της για να ενισχύσει τη διασυνοριακή ηλεκτροκίνηση. Έχοντας το ίδιο στόχο, το νέο Παν-Αμερικανικό Δίκτυο Φόρτισης θα διευκολύνει την ηλεκτροδότηση της ηπείρου της Νότιας Αμερικής. 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/171453/h-enel-x-dhmioyrgei-to-proto-100-hlektriko-panamerikaniko-diktyo-fortishs

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr