Τι Σχέση Έχει ο Τραμπ με την Χάλκμπανκ και Προστατεύει τον Ερντογάν;


Τι Σχέση Έχει ο Τραμπ με την Χάλκμπανκ και Προστατεύει τον Ερντογάν;
energia.gr
Τρι, 3 Νοεμβρίου 2020 - 09:42
Ο Οργανισμός Τραμπ έλαβε 14 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα εκμετάλλευσης για χρήση του ονόματός του στους Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη. Οι ολιγάρχες του Αζερμπαϊτζάν πλήρωσαν επίσης εκατομμύρια στον οργανισμό Trump για διοργάνωση Καλλιστείων στο Μπακού. Μια πρόσφατη έρευνα του MSNBC έδειξε ότι ο Οργανισμός Τραμπ κατέχει ιδιοκτησιακές θέσεις σε 119 τουρκικές εταιρείες.
Παράλληλα οι προσπάθειες του Τραμπ  να αποτρέψει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ασκήσει δίωξη κατά της κρατικής HalkBank είναι άνευ προηγουμένου. Οι εισαγγελείς έχουν ήδη αποφασίσει ότι η HalkBank βοήθησε στην αποφυγή των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.
Τι παρακινεί όμως τον Τραμπ να καταφύγει στο HalkBank;
Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Ahvalnews-com ο Οργανισμός Τραμπ οφείλει 431 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία εγγυήθηκε προσωπικά ο Τραμπ. Όταν οι φόροι του Τραμπ απελευθερώνονται τελικά, μην εκπλαγείτε να μάθετε ότι η HalkBank ή Τούρκοι επιχειρηματίες κοντά στον Ερντογάν χρηματοδότησαν τον Οργανισμό Τραμπ.
Η σύγκρουση συμφερόντων του Τραμπ έχει πραγματικές συνέπειες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Προσκάλεσε ουσιαστικά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους τζιχαντιστές τους στη Βόρεια Συρία, όπου διέπραξαν βίαια εγκλήματα εναντίον Κούρδων, Αρμενίων και Συριακών Χριστιανών.
Κλείνει τα μάτια καθώς Τούρκοι υποστηριζόμενοι Ισλαμιστές σκότωσαν εθνοτικούς Αρμένιους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Παραμένει επίσης σιωπηλός καθώς τα τουρκικά πολεμικά πλοία προκαλούν την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τραμπ βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Οι ανακριτές θα πρέπει να καθορίσουν τελικά εάν οι πράξεις του Τραμπ είναι απλά ανήθικες - ή ακόμα και εγκληματικές.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/171993/ti-shesh-ehei-o-tramp-me-thn-halkmpank-kai-prostateyei-ton-erntogan

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr