Ντέρμπι στις ΗΠΑ, Κερδίζει Έδαφος ο Τραμπ- Δεν Αναμένεται Νικητής Σήμερα

 
Ντέρμπι στις ΗΠΑ, Κερδίζει Έδαφος ο Τραμπ- Δεν Αναμένεται Νικητής Σήμερα
 Τετ, 4 Νοεμβρίου 2020 - 08:31
Όλα δείχνουν σκληρό ντέρμπι στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να δείχνουν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αντέχει σε σημαντικές πολιτείες - κλειδιά, κερδίζοντας τη Φλόριντα και ανατρέποντας την εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις για περίπατο του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Μπάιντεν φαίνεται να εξασφαλίζει 223 εκλέκτορες, έναντι 136 του Τραμπ. Για τη νίκη χρειάζονται 270, σε σύνολο 538 εκλεκτόρων.Οι στοιχηματικές εταιρείες, πάντως τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, δίνουν πλέον ως φαβορί τον νυν πρόεδρο. 

Μεγάλη η μάχη για τη Γερουσία, την ώρα που οι Δημοκρατικοί όπως όλα δείχνουν θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πάντως κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν αναμένει ανακήρυξη νικητή στις προεδρικές εκλογές σήμερα.
Να σημειωθεί ότι για την εξασφάλιση της προεδρίας, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες, σε σύνολο 538. Στις συντριπτικά περισσότερες πολιτείες, το εκλογικό σύστημα είναι πλειοψηφικό, με εκείνον που θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων να λαμβάνει το σύνολο των πολιτειακών εκλεκτόρων.
Δήλωση Τραμπ για κλοπή-Προειδοποίηση Twitter
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε νωρίτερα με ένα tweet του "Είμαστε μπροστά με μεγάλη διαφορά, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα",  προσθέτοντας πως θα προβεί σε δήλωσε αργότερα σήμερα.
To Twitter προειδοποίησε τους χρήστες του για το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο αυτός κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν "να κλέψουν" τις εκλογές.
Όπως αναφέρει η πλατφόρμα "Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία". 
Μπάιντεν:Ο λαός θα βγάλει τον νικητή
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν τόνισε από την πλευρά του μέσω Twitter "Δεν επαφίεται ούτε σε εμένα, ούτε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει τον νικητή αυτών των εκλογών. Επαφίεται στους ψηφοφόρους", απαντώντας ουσιαστικά στο μήνυμα περί "μεγάλης νίκης" που ανήρτησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειώθεί πάντως ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος, όπως αναμενόταν, κέρδισε τη συντριπτική πλειονότητα των παραλιακών πολιτειών στα ανατολικά και δυτικά των ΗΠΑ, ενώ πέτυχε νίκη και στην Αριζόνα νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδος, η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες του. Το επιτελείο του Τραμπ, ωστόσο, θεωρεί ότι το αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη πολιτεία δεν έχει κλείσει ακόμα. 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/172034/ntermpi-stis-hpa-kerdizei-edafos-o-tramp-den-anamenetai-nikhths-shmera

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr