ΔΕΠΑ Εμπορίας: Σκανάρισμα στο VDR από όλους τους μνηστήρες – Ο πονοκέφαλος της ELFE

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η δεύτερη φάση της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας με το VDR να είναι ανοικτό και τους υποψήφιους επενδυτές να ρουφάνε… κάθε πληροφορία από το υλικό που έχει ανέβει στην πλατφόρμα.
Πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουν ότι τα οικονομικά και άλλα τεχνικά στοιχεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας τα μελετούν και τα επτά επενδυτικά σχήματα. Μπαίνουν στο VDR και κατεβάζουν… τα δεδομένα, προκειμένου σιγά, σιγά να σχηματίζουν άποψη.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, παρά τα όσα σενάρια κυκλοφορούν στην αγορά πως η υπόθεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι ελληνική, εντούτοις και οι ξένοι παίκτες η MET Holdings και η Shell Gas τουλάχιστον προσώρας δείχνουν να παρακολουθούν στενά την ιδιωτικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές είναι οι C.G GAS LIMITED (όμιλος Κοπελούζου), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - EDISON, MOTOR OIL – ΔΕΗ και MYTILINEOS.
Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι πολλά ως προς την έκβαση και τη συμμετοχή των υποψήφιων επενδυτών θα εξαρτηθούν από την έκβαση της δίκης (εφετείο) της υπόθεσης ΔΕΠΑ – ELFE. Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια επιχείρηση έχει προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης υπέρ της ELFE, την οποία δικαιώνει (προσωρινά) ως προς τον τρόπο χρέωσης των ποσοτήτων φυσικού αερίου που προμηθευόταν. Όπως υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη, αν το εφετείο δικαιώσει την εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη, τότε ανοίγει τον ασκό του Αιόλου… για αντίστοιχες διεκδικήσεις και από άλλους πελάτες της ΔΕΠΑ. Με πιο απλά λόγια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει σημαντικά την αξία της επιχείρησης αερίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο αναμένεται τον Ιανουάριο και η έκδοση της απόφασης γύρω στην Άνοιξη του 2021. Κι όλος αυτός ο προγραμματισμός, χωρίς να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο αναβολών εξαιτίας του COVID -19.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπουργείο Οικονομικών και ΤΑΙΠΕΔ εξετάζουν τρόπους διασφάλισης της συνέχειας της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης με κάποιου είδους εξασφαλίσεις… 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/depa-emporias-skanarisma-sto-vdr-apo-oloys-toys-mnistires-o-ponokefalos-tis-elfe

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr