600 δισ. ευρώ για την "πράσινη" μετάβαση δίνει η ΕΕ - Σίμσον: Ζητούμενο να αξιοποιηθούν σωστά από τα κράτη

 
04 11 2020 | 07:51
Το 30% του συνολικού προϋπολογισμού των 1,8 τρισ. ευρώ του σχεδίου ανάκαμψης για την περίοδο 2021-27 θα κατευνθεί για την "πράσινη" μετάβαση, όπως επεσήμανε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε προ ημερών το EurActiv.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις αποφάσεις της ΕΕ, η κα. Σίμσον δήλωσε: “Φυσικά καταλαβαίνω την επιθυμία να υπάρχουν περισσότεροι πόροι, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει σύντομα μια συμφωνία για το πακέτο ανάκαμψης και να χρησιμοποιηθούν ορθώς τα χρήματα”.
Αυτή την περίοδο το Ευρωκοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη της ΕΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να καθοριστούν οι κανόνες για την κατανομή των ποσών του σχεδίου ανάκαμψης.
Όπως εξήγησε η Επίτροπος, “πρέπει να στηρίξουμε την Ευρώπη με πράσινες τεχνολογίες και να επιταχύνουμε τις ΑΠΕ. Το μέλλον μας θα βασιστεί πολύ σε αυτές”. 
Οι "πράσινες" επενδύσεις που αναμένεται να τύχουν χρηματοδοτικής στήριξης μέσω του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ανακαινίσεις κτηρίων και δίκτυα φόρτισης για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε όλη την Ευρώπη.

Όμως, όπως τόνισε η κα. Σίμσον, η μετάβαση θα επιτύχει "μόνο αν θεωρηθεί δίκαιη από τους πολίτες", ιδίως από τη στιγμή που διάφορες χώρες στην ΕΕ "ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα". 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/600-dis-eyro-gia-tin-prasini-metavasi-dinei-i-ee-simson-zitoymeno-na-axiopoiithoyn-sosta-apo-ta

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr