ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1970

Αριθμός Απόφασης 4893/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Μέλος της ΓΣΕΕ και των ICEM , EMCEF

 


Αριθ.πρωτ…2596….                                                                                                      Ημερομηνία…20/04/2004...

 

ΠΡΟΣ :

·         ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

            κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ

·         ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

      κ.  ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

·         ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

            κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ

 

ΘΕΜΑ : ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατα φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά των καυσίμων και έχει να παρατηρήσει συνοπτικά τα παρακάτω :

 

Ø       Η αγορά πετρελαιοειδών λειτουργεί πλέον με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού από το 1992, αλλά παρ΄ όλα αυτά η τιμή πώλησης των καυσίμων είναι εκτός ελέγχου και διαφαίνεται ότι ακολουθούνται εναρμονισμένες πρακτικές στο κύκλωμα πετρελαιοειδών και δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών και της Εθνικής Οικονομίας. Οι  δυνατότητες και το θεσμικό πλαίσιο που τους έδωσε ο Ν.2008/92 δεν τηρείται από το κύκλωμα ( Διύλιση – Εμπορία - Πρατηριούχοι) ενώ ανακοινώνεται αναθεώρηση του Νόμου από την κυβέρνηση.

Ø       ?μεση προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμοδίων Υπουργών πρέπει να είναι :  Δημόσιος έλεγχος  και πολιτική παρέμβαση για να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός για εξασφάλιση φθηνών και καθαρών καυσίμων για τις ανάγκες της χώρας .

Ø       Χάραξη μιας τιμολογιακής πολιτικής που θα προστατεύει τον τελικό καταναλωτή από τις κερδοσκοπικές τάσεις λόγω της κυμαινόμενης αύξησης των Διεθνών τιμών.

Ø       Να καθοριστεί τόσο η τιμή διάθεσης από τα εγχώρια Διυλιστήρια, όσο και να ελεγχθούν τα περιθώρια πώλησης στους πρατηριούχους από τις εταιρείες εμπορίας και την πώληση στους τελικούς καταναλωτές με λογικά περιθώρια κέρδους.

 

Κύριοι Υπουργοί,

Με αφορμή την σύσκεψη που συγκαλείται αύριο με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων του κυκλώματος πετρελαιοειδών χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων.

 

Ζητάμε την συμμετοχή του εκπροσώπου μας στην σύσκεψη προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και αναλυτικά τις προτάσεις μας στο σοβαρό αυτό θέμα που το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως σε νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας . Υπάρχει δυνατότητα μείωσης των τιμών προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας και στον στόχο αυτό η κυβέρνηση επιβάλλεται να επιδείξει άμεσα πολιτική βούληση σε βάρος των κερδοσκόπων του κυκλώματος (επιτόπιοι έλεγχοι από τον ΣΔΟΕ, ανώτατες τιμές όπου απαιτείται, έλεγχος της διακίνησης- μεταφοράς καυσίμων κλπ.).

 

                                                                  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΟΡΦΑΝΟΣ                                                                                                         ΑΛ.  ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

 

Γραφεία Αθηνών: ΣΩΝΙΕΡΟΥ 18 & Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ- ΑΘΗΝΑ 10438 Τηλ.2105236118,2105244218, FAX 2105233581

Παράρτημα Θεσσαλονίκης : ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ 5, Τ.Κ.54630  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Τηλ /Φαξ  2310 556507

INTERNET : www.poedxb.gr  ,  E mail :  poedxb@otenet.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr