WMO: Τα Επίπεδα του Διοξειδίου του Άνθρακα Συνεχίζονται Παρά τα Lockdown

 
WMO: Τα Επίπεδα του Διοξειδίου του Άνθρακα Συνεχίζονται Παρά τα Lockdown
 energia.gr
 Τρι, 24 Νοεμβρίου 2020 - 09:57
 
Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα πέρυσι και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται το 2020, παρά τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον ιό κορωνών που ανάγκασαν μια παγκόσμια βιομηχανική επιβράδυνση. Τα ανησυχητικά στοιχεία δημοσιεύθηκαν χθες Δευτέρα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO),

μειώνοντας τις προσδοκίες ότι τα Lockdown σε ολόκληρο τον κόσμο θα είχαν ωθήσει τις εκπομπές αερίων, σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας είχαν πράγματι μειώσει τις εκπομπές πολλών ρύπων και αερίων του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα.
Ωστόσο, προειδοποίησε τη βιομηχανική επιβράδυνση λόγω της κρίσης του ιού του κορανοϊού, δεν είχε περιορίσει τις συγκεντρώσεις ρεκόρ των αερίων του θερμοκηπίου που παγιδεύουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα, αυξάνουν τις θερμοκρασίες, προκαλώντας την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και οδηγώντας σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η WMO ανακοίνωσε ότι η αλλαγή στις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα - το αποτέλεσμα των σωρευτικών εκπομπών του παρελθόντος και του τρέχοντος έτους- δεν είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη από τις κανονικές διακυμάνσεις από έτος σε έτος στον κύκλο του άνθρακα και στην ποσότητα του άνθρακα που απορροφάται από τη βλάστηση και ωκεανούς.
Τέλος ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν μείωση των ετήσιων παγκόσμιων εκπομπών μεταξύ 4,2% και 7,5% - μια «μικροσκοπική κρίση», σύμφωνα με το WMO, χωρίς μεγαλύτερη επίδραση στην υπερθέρμανση του πλανήτη από την αναμενόμενη ετήσια διακύμανση.

«Η μείωση των εκπομπών αυτής της κλίμακας δεν θα προκαλέσει μείωση του ατμοσφαιρικού CO2. Το CO2 θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αν και με ελαφρώς μειωμένο ρυθμό », δήλωσε ο WMO. 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/172649/wmo-ta-epipeda-toy-dioxeidioy-toy-anthraka-synehizontai-para-ta-lockdown

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr