Με τρεις πυλώνες η στρατηγική ανάπτυξης της Motor Oil εν μέσω της πανδημίας: Διύλιση, ενίσχυση της λιανικής, ανάπυξη στις ΑΠΕ


26 11 2020 | 10:31
Το στίγμα της για την πορεία της αγοράς και του ίδιου του ομίλου εν μέσω της πανδημίας έδωσε χθες η διοίκηση της Μότορ Όιλ.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι συνεχίστηκε το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον και τα αρνητικά περιθώρια στην αγορά, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι η λειτουργική κερδοφορία EBITDA της εταιρείας επέστρεψε σε θετικό πρόσημο ενώ τα μεγέθη συνεχίζουν να βελτιώνονται, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.
Σε ότι έχει να κάνει με τις ΑΠΕ, η διοίκηση τόνισε ότι στόχος είναι ο όμιλος να φτάσει τα 300MW έργων σε λειτουργία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση και χρονοδιάγραμμα, κάτι που πιθανόν να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, η διοίκηση επανέλαβε το ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.
Συνολικά η στρατηγική ανάπτυξης της ΜΟΗ, όπως ανέφερε ο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Π. Τζαννετάκης στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ο πρώτος αφορά το διυλιστήριο και την διαρκή βελτίωση και προσθήκη επιπλέον δραστηριοτήτων με επενδύσεις για την παραγωγή καλύτερων και πιο κερδοφόρων προϊόντων. 
Ο δεύτερος αφορά στην επέκταση του αποτυπώματος στη λιανική, μια στρατηγική επιλογή που δικαιώνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του κλάδου.
Τέλος ο τρίτος πυλώνας αφορά στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ενέργεια και περιλαμβάνουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό. 
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/me-treis-pylones-i-stratigiki-anaptyxis-tis-motor-oil-en-meso-tis-pandimias-diylisi-enishysi

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr