«Πράσινο» φως για τις δύο πρώτες φάσεις του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού παγκοσμίως


«Πράσινο» φως για τις δύο πρώτες φάσεις του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού παγκοσμίως
Πέμπτη 26/11/2020 - 10:30
Σημαντικές θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από το ενεργειακό αυτό project
Η SSE Renewables και η Equinor έκλεισαν τη συμφωνία για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Dogger Bank, συνολικής ισχύος 2.400 MW στα ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Dogger Bank για τις φάσεις A και B θα «απαιτήσει» από το καθένα κεφαλαιουχικές δαπάνες περίπου 3 δισεκατομμυρίων λιρών συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων κεφαλαιουχικών δαπανών μεταφοράς περίπου 800 εκατομμυρίων £ ανά φάση.
Η τελική ομάδα δανειστών αποτελείται από 29 τράπεζες και τρεις οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων. Περιλαμβάνει έμπειρους δανειστές στον κλάδο μαζί με τους δανειστές  τόσο της SSE Renewables όσο και της Equinor.
Θέσεις εργασίας
Η συγκεκριμένη επένδυση στις δύο πρώτες φάσεις του έργου έχει ήδη εξασφαλίσει τη δημιουργία 320 νέων ειδικευμένων θέσεων εργασίας για τη Βορειοανατολική Αγγλία που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη λειτουργία του αιολικού πάρκου.
Σε αυτές περιλαμβάνονται 120 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στο λιμάνι της αποστολής Able Seaton Port στο Χάρτλπουλ κατά τη διάρκεια της κατασκευής, και 200 ​​εξειδικευμένες θέσεις εργασίας που θα βασίζονται σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις και στο λιμάνι του Τάιν για εργασίες και συντήρηση του αιολικού πάρκου.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor για τις νέες ενεργειακές λύσεις, Pal Eitrheim δήλωσε: «Η επίτευξη οικονομικού κλεισίματος στις δύο πρώτες φάσεις της Dogger Bank είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για κερδοφόρα ανάπτυξη στον υπεράκτιο αιολικό τομέα. Το εκτεταμένο ενδιαφέρον από τους δανειστές, υποστηρίζει την ελκυστικότητα των υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων του Ηνωμένου Βασιλείου και την εμπιστοσύνη στην SSE και την Equinor. Είμαστε περήφανοι που κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, παρέχοντας τη ραχοκοκαλιά ενός αναπτυσσόμενου αιολικού κόμβου στη Βόρεια Θάλασσα».
Ο διευθύνων σύμβουλος της SSE, Alistair Phillips-Davies είπε: «Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε στην κατασκευή και ανάπτυξη της Dogger Bank Wind Farm. Θέλουμε να πετύχουμε καθαρό μηδέν και να ενισχύσουμε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως παγκόσμιου ηγέτη. Αυτή η επένδυση θα συμβάλει στην προώθηση μιας πράσινης ανάκαμψης από τον COVID μέσω της κατασκευής του έργου τα επόμενα πέντε χρόνια, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία».
Όταν ολοκληρωθεί πλήρως το 2026, η Dogger Bank Wind Farm θα παράγει αρκετό ηλεκτρισμό για να καλύψει το 5% της ζήτησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr
 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr