ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

PAN HELLENIC FEDERATION OF EMPLOYEES IN PETROLEUM PRODUCTS - REFINERIES & CHEMICAL INDUSTRY

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1970

Αριθμός Απόφασης 4893/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Μέλος της ΓΣΕΕ και των ICEM , EMCEF

 


Αριθ.πρωτ .2748.                                                                                                      Ημερομηνία…9/07/2004……

 

 

ΠΡΟΣ : ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

              κ. ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας , από την ανάληψη των καθηκόντων σας μαζί με τις ευχές για καλή επιτυχία στο έργο σας  ζήτησε και συνάντηση μαζί σας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον κλάδο μας .

 

Επειδή έως τώρα δεν στάθηκε ικανή η πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν επανερχόμαστε για τρίτη φορά στο αίτημα για συνάντηση με θέματα αιχμής στην ατζέντα τα εξής :

 

 

Α. Αποκατάσταση Συμβασιούχων του Κλάδου.

 

Οι Εταιρείες του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ , παρά την δυναμική τους και την εξέλιξη των εργασιών τους εξακολουθούν να παραβλέπουν τις εξελίξεις για τις ίδιες , την Εθνική οικονομία και το κοινωνικό σύνολο.

Εκτός τις σχέσεις εργασίας αορίστου χρόνου απασχολείται από τις Εταιρείες  και σημαντικός   αριθμός   εργαζομένων   με   συμβάσεις   ορισμένου    χρόνου

( Δελτία παροχής υπηρεσιών, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, κ.λ.π. ), ειδικότερα στην τεχνική Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ , στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ( ΔΕΠΑ ) και στην ΝΤΙΑΞΟΝ.

Η Ανάπτυξη του Φυσικού Αερίου τα τελευταία χρόνια , η συμβολή της ΑΣΠΡΟΦΟΣ στα έργα των ΕΛ.ΠΕ, στην ΔΕΠΑ και σε άλλα μεγάλα έργα εντός και εκτός της Χώρας, καθώς και ο ρόλος της ΝΤΙΑΞΟΝ στην ανάπτυξη του Ομίλου αφενός και αφ΄ετέρου στην τοπική οικονομία λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής περιοχής που είναι εγκατεστημένη (Κομοτηνή), δεν δικαιολογεί την λειτουργία τους με το ήμισυ της δύναμης των Εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ το λοιπό προσωπικό τους το απασχολούν στο διηνεκές  με το γνωστό καθεστώς συμβάσεων προσωρινού χαρακτήρα.

Το ίδιο καθεστώς υπάρχει και στις Επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, με τον Ν.2956/6.11.2001 ( ρυθμίσεις ?ρθρου 20 ) μέσω των Εταιρειών “ενοικίασης εργαζομένων”.

Όλοι αυτοί οι  συνάδελφοι  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πάγια και συνεχώς και οι συμβάσεις τους ξεπερνούν με συνεχείς ανανεώσεις κάτω από το γνωστό καθεστώς σε κάποιες περιπτώσεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και ζητάμε:

 

* Την πλήρη αποκατάσταση των συναδέλφων μας από την πολιτεία και τους εργοδότες του Κλάδου, χωρίς κανένα περιορισμό ή διάκριση εις βάρος τους.

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης δεν δίνεται λύση για την αποκατάσταση των Συμβασιούχων χωρίς περιορισμούς ή κατηγοριοποιήσεις εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ( 99/70/ΕΚ ). Είναι ανάγκη να υπάρξει η πολιτική βούληση για την καθολική λύση του προβλήματος, με Νόμο για την αυτόματη μετατροπή των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου με μόνιμη και πλήρη απασχόληση, ώστε να σταματήσει επιτέλους να αναπαράγεται το γνώριμο καθεστώς “ομηρίας” τους που ισχύει μέχρι σήμερα, αν και υπάρχει πρόσφατη γνωμάτευση του Συμβουλίου Επικρατείας για αυτό το θέμα.

 

* Εξαίρεση των Επιχειρήσεων του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ από τις διαδικασίας του ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι η προϋπόθεση του 50+1 Μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσίου δεν υφίσταται πλέον  και μόνο προβλήματα δημιουργούνται στην ομαλή λειτουργία των Επιχειρήσεων λόγω του πλαισίου και των χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

 

Β. Ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων 2004

 

Οι εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια , Εταιρείες Εμπορίας και Διακίνησης καυσίμων κλήθηκαν να υλοποιήσουν το δοκιμαστικό ολιγοήμερο (8/7/2004- 11/7/2004) πρόγραμμα εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα με σκοπό την πλήρη προσομοίωση των συνθηκών της περιόδου των Ολυμπιακών αγώνων 2004 , σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού .

 

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 29/6/2004 στο Υπουργείο Ανάπτυξης με την παρουσία όλων των «εμπλεκόμενων φορέων» έγινε αποδεκτό από όλους το πρόγραμμα ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΓΝΟΗΘΗΚΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ!

 

Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσετε την σοβαρή αυτή παράληψη , θα σεβαστείτε τους Νόμους και τους εργαζόμενους και στην νέα σύσκεψη που θα συγκληθεί για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της δοκιμαστικής περιόδου θα κληθεί να συμμετέχει και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας  του Κλάδου ( στην Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων Εφοδιασμού Υγρών Καυσίμων του ?ρθρου 13 του Νόμου 3054/2002 συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Ν. Ορφανός), με σκοπό την λήψη διορθωτικών μέτρων για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

 

                                                              ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΟΡΦΑΝΟΣ                                                                                                                  ΑΛ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

 

 

Υπου160

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γραφεία Αθηνών: ΣΩΝΙΕΡΟΥ 18 & Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ- ΑΘΗΝΑ 10438 Τηλ.2105236118,2105244218, FAX 2105233581

Παράρτημα Θεσσαλονίκης : ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ 5, Τ.Κ.54630  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Τηλ /Φαξ  2310 556507

INTERNET : www.poedxb.gr  ,  E mail :  poedxb@otenet.gr

 

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr