“Ζεστοί” οι θεσμικοί για τις ελληνικές ενεργειακές στο Winter Wonderland Conference της Wood

07 12 2020 | 07:55
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για τα όσα είχαν να παρουσιάσουν οι εισηγμένες ενεργειακές εταιρείες που συμμετείχαν το τετραήμερο 1-4 Δεκεμβρίου στο διαδικτυακό συνέδριο της Wood, Winter Wonderland Conference.
Στο roadshow συμμετείχαν συνολικά πάνω από 200 εταιρείες από τις αναδυόμενες αγορές και 340 επενδυτές, μεταξύ των οποίων σημαντικά funds, όπως Amundi, Allianz Global Investors, NN Investments, East Capital Asset Management και RWC Partners. 
Οι ελληνικές εισηγμένες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι Aegean Airlines, ΕΧΑΕ, Fourlis, ΕΛΠΕ, Lamda Development, Motor Oil, «Μυτιληναίος», ΟΠΑΠ, OTE, ΟΛΠ, «Σαράντης», Τέρνα Ενεργειακή και «Τιτάν».  
Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι επενδυτές για τις ελληνικές εισηγμένες με ενεργειακή δραστηριότητα, στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ιδίως περί ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών. 
Αρκετοί επενδυτές ενδιαφέρθηκαν και για την πώληση μεριδίου του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, τη στρατηγική των ΕΛΠΕ και τη “στροφή” προς τις ΑΠΕ, θέτοντας διάφορες σχετικές ερωτήσεις στα στελέχη του Ομίλου.
Επίσης, τα διαδικτυακά ραντεβού των εισηγμένων ενεργειακών με θεσμικούς επενδυτές απασχόλησαν και οι προοπτικές του κλάδου διύλισης και η εξέλιξη της ζήτησης ενεργειακών καυσίμων στην εσωτερική αγορά. 
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/zestoi-oi-thesmikoi-gia-tis-ellinikes-energeiakes-sto-winter-wonderland-conference-tis-wood

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr