Πάνω από τα 47 δολάρια το πετρέλαιο μετά την έκρηξη σε πετρελαιοφόρο

14 12 2020 | 09:55
Πάνω από τα 47 δολάρια κινείται η τιμή του πετρελαίου λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, καθώς τα νέα μιας ακόμη έκρηξης σε πετρελαιοφόρο στην Μέση Ανατολή εγείρει ανησυχίες για την σταθερότητα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, η τιμή του WTI σημειώνει άνοδο 1,16% στα 47,11 δολ. στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι πρώτες διανομές του εμβολίου της Pfizer θα γίνουν σήμερα μετά και τη χορήγηση άδειας έκτακτης ανάγκης την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 30% από τα τέλη Οκτωβρίου χάρη στην πρόοδο που σημειώνεται στα εμβόλια και στον συμβιβασμό της ομάδας χωρών του OPEC+ για το επίπεδο της παραγωγής. Την περασμένη εβδομάδα το brent ξεπέρασε τα 50 δολάρια για πρώτη φορά σε διάστημα 9 μηνών. 
Στο μεταξύ, τουλάχιστον ακόμη ένα πλοίο χτυπήθηκε από έκρηξη κοντά στο σαουδαραβικό λιμάνι της πόλης της Τζέντα. Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ένα πετρελαιοφόρο είχε υποστεί ζημιές από πιθανή επίθεση στο σαουδαραβικό λιμάνι Shuqaiq, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαταραχής της παραγωγής στη Μέση Ανατολή.
Η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia ανακοίνωσε σήμερα ότι το BW Rhine, επλήγη από "εξωτερική πηγή" με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο την ώρα που εκφόρτωνε στο λιμάνι Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
"Το BW Rhine επλήγη από εξωτερική πηγή την ώρα που εκφόρτωνε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, περίπου στις 00:40 τοπική ώρα στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο", ανέφερε σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της η Hafnia.
(capital.gr)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/pano-apo-ta-47-dolaria-petrelaio-meta-tin-ekrixi-se-petrelaioforo

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr