Εκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία

 

Αναδεικνύει, σύμφωνα με τους συγγραφείς, ιδέες, κοινωνικές αξίες και προτάσεις πολιτικής για ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας.

Εκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία

Δημοσιεύθηκε: 14 Δεκεμβρίου 2020 - 12:21
 
Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) σε συνεργασία με το ΚΑΝΕΠ / ΓΣΕΕ δίνουν στη δημοσιότητα την Έκθεση «Η μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης. Μια εναλλακτική πρόταση στην Έκθεση Πισσαρίδη». 
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Έκθεση αναδεικνύει ιδέες, κοινωνικές αξίες και προτάσεις πολιτικής για ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας, όπως η βιομηχανική και η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, ο επαναπροσδιορισμός της δημοσιονομικής πολιτικής, οι αναγκαίοι μακροοικονομικοί μετασχηματισμοί, η αύξηση του όγκου και της ποιότητας της απασχόλησης, η θεσμοθέτηση κατώτατων μισθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, οι δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, η επαγγελματική κατάρτιση, η εκπαίδευση και η εκπαιδευτική πολιτική, που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο και διατηρήσιμο υπόδειγμα ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
* Δείτε όλη την έκθεση στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2056308/ekthesh-toy-inegsee-gia-thn-oikonomia.html

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr