Σε υψηλό εννέα μηνών το πετρέλαιο στο κλείσιμο της Δευτέρας


15 12 2020 | 08:58
Σε υψηλό εννέα μηνών έκλεισε το πετρέλαιο την Δευτέρα βρίσκοντας στήριξη στην έναρξη των εμβολιασμών στις ΗΠΑ κατά της νόσου COVID-19.  
Η διανομή του εμβολίου των Pfizer-BioNTech ξεκίνησε στις ΗΠΑ καθώς η χώρα πλησιάζει το θλιβερό ορόσημο των 300.000 νεκρών. Μεταξύ των πρώτων που έλαβαν το εμβόλιο ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Νέα Υόρκη, στην Άιοβα και στο Οχάιο, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη κατά της πανδημίας.  
Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 42 cents ή 0,9% και σκαρφάλωσε στα 46,99 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το Brent Φεβρουαρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 32 cents ή 0,6% στα 50,29 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.
Και τα δύο τα συμβόλαια έκλεισαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου.
Ώθηση στις τιμές έδωσε και η έκρηξη σε ένα τάνκερ στο λιμάνι της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.
Στον αντίποδα, προβληματισμό προκάλεσε η τελευταία μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ για την αγορά. Στην έκθεση του ο Οργανισμός αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του για την πορεία της ζήτησης το 2021, επικαλούμενος την "αβεβαιότητα από τον αντίκτυπο της πανδημίας".
Ειδικότερα, ο Οργανισμός μείωσε την πρόβλεψη του για την ανάπτυξη της ζήτησης στα 5,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μέγεθος μειωμένο κατά 350.000 βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη πρόβλεψη του.
Όσον αφορά την πορεία της ζήτησης το 2020, η τελευταία εκτίμηση του ΟΠΕΚ είναι για 89,99 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μέγεθος μειωμένο κατά 9,77 εκατ. βαρέλια την ημέρα από το 2019 και ελαφρώς χαμηλότερο από την προηγούμενη εκτίμηση του.
(capital.gr)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/se-ypsilo-ennea-minon-petrelaio-sto-kleisimo-tis-deyteras

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr