Επενδύσεις 385 εκατ. ευρώ για τις συνδέσεις προβλέπει σε βάθος πενταετίας ο ΔΕΔΔΗΕ με ετήσια αύξηση τουλάχιστον 5%

15 12 2020 | 07:31
Μέση ετήσια αύξηση τουλάχιστον 5% προβλέπει το σχέδιο ανάπτυξης του ΔΕΔΔΗΕ στις δαπάνες για τις συνδέσεις κατά την επόμενη πενταετία με το σύνολο να φτάνει τα 385,8 εκατ. ευρώ.
Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τον κλάδο των ΑΠΕ, ενώ ο διαχειριστής σημειώνει στο σχετικό κείμενο ότι για τις νέες συνδέσεις θεωρήθηκε μέση ετήσια αύξηση τουλάχιστον της τάξης του 5% περίπου, η οποία προκύπτει από τη σταδιακή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και την επανάκαμψη από τους περιορισμούς της πανδημίας στους κύριους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. 
Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, οι επενδύσεις σε έργα που αφορούν νέες συνδέσεις εκτιμάται ότι θα αυξηθούν λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη σχετική άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και τα αυξημένα αιτήματα συνδέσεων παραγωγών ΑΠΕ στο δίκτυο που θα διεκπεραιωθούν σε συνδυασμό με τις ανάγκες κάλυψης των αναγκών υλοποίησης του ΕΣΕΚ αλλά και των στόχων που έχουν τεθεί σε αυτό στους σχετικούς τομείς ανάπτυξης και διεύρυνσης χρήσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.
Αναλυτικότερα, για τις συνδέσεις προβλέπεται δαπάνη 385,8 εκ € για την πενταετία 2021 – 2025, με την υλοποίηση των ακόλουθων εκτιμώμενων ετήσιων μεγεθών κατά μέσο όρο:
-24.000 έργων νέων απλών παροχών
-5.600 έργων νέων παροχών με δίκτυο
-330 km νέου εναέριου δικτύου ΜΤ
-105 km αντικατάστασης (ενίσχυσης ή ανακαίνισης) εναέριου δικτύου ΜΤ
-17 km νέου υπόγειου δικτύου ΜΤ
-520 km νέου εναέριου δικτύου ΧΤ
-130 km αντικατάστασης εναέριου δικτύου ΧΤ
-95 km νέου υπόγειου δικτύου XΤ
-880 νέων Υ/Σ, συνολικής ονομαστικής ισχύος 110 MVA
-600 αντικαταστάσεων Μ/Σ Υ/Σ Διανομής, με προσθήκη συνολικής ονομαστικής ισχύος 40 MVA.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/ependyseis-385-ekat-eyro-gia-tis-syndeseis-provlepei-se-vathos-pentaetias-o-deddie-me-etisia

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr