Η συνάντηση και η ατζέντα του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ με στελέχη των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Mytilineos και ομίλου Κοπελούζου

 
21 12 2020 | 07:44
Οι προοπτικές για τις επενδύσεις αμερικανικών εταιριών στην ελληνική αγορά ενέργειας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ανάμεσα στον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Dan Brouillette και υψηλόβαθμα στελέχη πέντε εταιριών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του πρέσβη στην Ελλάδα το πρωί της προαναφερόμενης ημέρας με τον Geoffrey Pyatt να έχει προσκαλέσει για συνάντηση με τον κ. Brouillette τους: Κώστα Ξιφαρά, διευθύνοντα σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Φερνάντο Καλλιγάς επικεφαλής του γραφείου διοίκησης του ΔΕΣΦΑ, Κωνσταντίνο Μαύρο διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της Mytilineos και τον Κωνσταντίνο Σιφναίο διευθυντή του Τομέα Ενέργειας του ομίλου Κοπελούζου.
Οι εταιρίες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επιλέχθηκαν με κριτήριο τη συνεργασία που έχουν με αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Σε ό,τι αφορά τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και τον όμιλο Κοπελούζου η συμμετοχή τους έχει να κάνει με τα μεγάλα διεθνή projects που αναπτύσσουν και υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας ήθελε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τόσο για την πορεία των συνεργασιών αυτών όσο κυρίως για τις ευκαιρίες που κρύβει η ελληνική αγορά ενέργειας. Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών για την έλευση κι άλλων Αμερικανών επενδυτών.
Οι συζητήσεις των παρευρισκόμενων όπως αναφέρουν πηγές επικεντρώθηκαν στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, στα ψηφιακά δίκτυα διανομής ενέργειας, στο «πράσινο» υδρογόνο αλλά ακόμη και στο target model.

Όπως είναι φυσικό, από την ατζέντα δεν έλειψε και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα στρατηγικής σημασίας έργα, όπως το FSRU Αλεξανδρούπολης, οι αγωγοί IGB και EastMed αλλά και τα πλάνα του ΔΕΣΦΑ για τις επεκτάσεις του ΕΣΜΦΑ και οι εισαγωγές LNG. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/i-synantisi-kai-i-atzenta-toy-ypoyrgoy-energeias-ton-ipa-me-stelehi-ton-depa-desfa-dei

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr