Χειρότερα της αρχικής εκτίμησης ο PMI υπηρεσιών της ευρωζώνης

Βελτιωμένα σε σχέση με τον Νοέμβριο, αλλά σημαντικά χαμηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τον PMI Δεκεμβρίου της ευρωζώνης. Υπό πίεση ο τομέας των υπηρεσιών λόγω των lockdown.
Χειρότερα της αρχικής εκτίμησης ο PMI υπηρεσιών της ευρωζώνης
Δημοσιεύθηκε: 6 Ιανουαρίου 2021 - 11:15
 
Βαθύτερη του αναμενόμενου ήταν η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο και δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί καθώς οι νέοι περιορισμοί που τίθενται σε ισχύ για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού πλήττουν τον κλάδο των υπηρεσιών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο Σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στο 49,1 τον Δεκέμβριο, από 45,3 τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ήταν σημαντικά χαμηλότερα του 49,8 που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Ο PMI Υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 46,4 τον Δεκέμβριο, καλύτερα από το 41,7 τον Νοεμβρίου αλλά χαμηλότερα του 47,3 που ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Όπως σχολίαζε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson, μπορεί η κατάσταση να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί, «ιδιαίτερα αφού τα τελευταία δεδομένα της έρευνας συγκεντρώθηκαν πριν την είδηση για το νέο και πιο μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού». 

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2059577/heirotera-ths-arhikhs-ektimhshs-o-pmi-yphresion-th.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr