Στις 20 Ιανουαρίου πραγματοποιείται το 4ο Συνέδριο Ecomobility εν μέσω κοσμογονίας στη βιώσιμη κινητικότητα - Δείτε το πρόγραμμα

11 01 2021 | 10:48
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) σε συνεργασία με την οικονομική ιστοσελίδα Ιnsider.gr, διοργανώνουν το ετήσιο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση, την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021.
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί με διαδικτυακή παρουσία ομιλητών και συμμετεχόντων και ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 
Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με στόχο την αλλαγή του μοντέλου των μετακινήσεων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής. Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση δεν εξαντλείται σε παροχή κινήτρων, αλλά αναγνωρίζει ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης με νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Σε αυτή την ευτυχή συγκυρία και μέσα από τις ομιλίες εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, του ιδιωτικού τομέα και του ακαδημαϊκού χώρου, το Συνέδριο θα δώσει έμφαση σε πληθώρα θεματικών που αφορούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα των μεταφορών προς μία περισσότερο πράσινη κατεύθυνση, στις καινοτομίες σε τεχνολογία και καύσιμα, στους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και τις υποδομές φόρτισης, καθώς και στην ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στον τομέα της βιώσιμης μετακίνησης.
Στο συνέδριο πρόκειται να συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου της ενέργειας και των μεταφορών, όπως ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Αχ. Καραμανλής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθ. Δαγούμας, ο Αλ. Πατεράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο Ν. Ζαχαριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON.
Το συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίοδο για τη βιώσιμη κινητικότητα, καθώς τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες λύσεις, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τα ηλεκτρικά δίκυκλα, οι δημόσιες μεταφορές, τα εναλλακτικά καύσιμα και η ανάπτυξη των σχετικών δικτύων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν σημειώσει ραγδαία άνοδο το τελευταίο έτος, ενώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν πρωταγωνιστήσει στα πλαίσια του προγράμματος επιδότησης που εφήρμοσε η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, το φυσικό αέριο κάνει και αυτό βήματα ως καύσιμο που προσφέρει μειωμένους ρύπους και κόστος σε σύγκριση με τα συμβατικά.
Δείτε στα επισυναπτόμενα το πρόγραμμα του συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/stis-20-ianoyarioy-pragmatopoieitai-4o-synedrio-ecomobility-en-meso-kosmogonias-sti-viosimi

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr