Αστυπάλαια 4.0: Οι «πράσινες» τεχνολογίες θα μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση

 
Αστυπάλαια 4.0: Οι «πράσινες» τεχνολογίες θα μειώσουν την ενεργειακή κατανάλωση
Παρουσιάστηκε εκτενώς η μελέτη που εκπόνησε η Deloitte για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Αστυπάλαιας
Η διαδικτυακή παρουσίαση της μελέτης και του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης για την Αστυπάλαια, που εκπόνησε η Deloitte, παρουσιάστηκε σήμερα σε συνεργασία με τον Αστυπάλαιας.
Στην εν λόγω διαδικτυακή συνάντηση, το παρών έδωσαν οι Νίκος Κομηνέας (Δήμαρχος Αστuπάλαιας),
Δημήτρης Κοuτσόποuλος, (Διευθύνων Σύμβουλος Deloitte Ελλάδος), Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, (Principαl, Consulting, Strαtegy Anαlytics και Μ και Α.) και Βασίλης Πατέρας (Πρόεδρος της Axion Hellas), αλλά και ο ΥΦΥΠΕΞ για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης. Χρέη συντονιστή εκτέλεσε ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός.
Αναφορικά με την μελέτη, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι στρατηγικοί άξονες και δράσεις από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

 
Οι βασικοί άξονες
Ο άξονας της βελτίωσης και ανάπτυξης υποδομών περιλαμβάνει την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών και μεταφορών, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας. Τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, τη πολεοδομική χωροθέτηση, την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και την ενίσχυση της προσβασιμότητας.
Επίσης, έχει προβλεφθεί η ενίσχυση τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας με την αξιοποίηση των ΑΠΕ, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Την ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος.
Όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, σημαντική παράμετρο αποτελεί η προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού ανάγλυφου. Οι πράσινες τεχνολογίες θα συμβάλλουν στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ προβλέπονται και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την διάβρωση των ακτών.  
Τελευταίος στρατηγικός άξονας είναι η ψηφιακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός, όπου συγκαταλέγονται η επιμόρφωση και κατάρτιση της τοπικής κοινωνίας σε νέες τεχνολογίες και ψηφιακά μέσα. Επίσης, αναμένεται περαιτέρω αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και ενίσχυση των υπηρεσιών με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων.

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr