Οσα πρέπει να ξέρετε για τα επιδόματα €534 τον Ιανουάριο

Από 19 έως 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιανουάριο του 2021. Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία σε όλη την επικράτεια και στις περιοχές με καθολικό lockdown.
Οσα πρέπει να ξέρετε για τα επιδόματα €534 τον Ιανουάριο
Δημοσιεύθηκε: 15 Ιανουαρίου 2021 - 11:27
 
Από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 του μήνα θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και για όσες ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.
Το ίδιο διάστημα, 19 Ιανουαρίου έως 31 του μήνα, θα πρέπει να υποβάλλουν μονομερείς δηλώσεις οι εργαζόμενοι στην τέχνη και στον πολιτισμό, για να λάβουν ειδική αποζημίωση για το δίμηνο Νοεμβρίου/Δεκεμβρίου 2020.
Ειδικότερα:
1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Α. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων (και ορθές επαναλήψεις) από επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως και 18/1/2021, υποβάλλονται βάσει ΚΑΔ, σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Α' και Β' (δείτε τα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό).
Οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων (και ορθές επαναλήψεις) από επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ για το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως και 31/1/2021, υποβάλλονται βάσει ΚΑΔ, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ' (επισυνάπτεται).

Β. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN
Επιπρόσθετα των όσων ισχύουν σε όλη την επικράτεια (βλ. Παραρτήματα), σε περιοχές που έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή υποκατάστημα ισχύουν τα ακόλουθα:
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Για τις επιχειρήσεις-εργοδότες που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του μήνα Ιανουαρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είναι στην κατηγορία των πληττόμενων και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας αρχής, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ (πληττόμενο ή κλειστό κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής αντίστοιχα).
 
Οι επιχειρήσεις πρέπει δηλαδή να καθορίσουν στο πεδίο [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ] του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο ο ΚΑΔ αφορά στην κατηγορία κλειστό με εντολή δημόσιας αρχής («Από Δημόσια Αρχή») ή στην κατηγορία πληττόμενο («Πλήττομαι Σημαντικά»).
Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που η επιχείρηση θέλει να υποβάλει δήλωση και για άλλον-άλλους ΚΑΔ, τότε επαναλαμβάνει για κάθε ΚΑΔ την ανωτέρω διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.
 

* Δείτε τη λίστα με τους ΚΑΔ στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό. 

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2060897/osa-prepei-na-xerete-gia-ta-epidomata-534-ton-iano.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr