Η Κινεζική Οικονομία ''Τρέχει'' με Ταχύτερο Ρυθμό από Ό,τι Πριν από τον Κορανοϊό


Η Κινεζική Οικονομία Τρέχει με Ταχύτερο Ρυθμό από Ό,τι Πριν από τον Κορανοϊό
energia.gr
Δευ, 18 Ιανουαρίου 2021 - 10:30
Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι πριν από την πανδημία του κορωναϊού το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η βιομηχανική παραγωγή συνέχισε να οδηγεί την ανάκαμψη της χώρας, ανέφεραν οι FT. Η ακαθάριστη αύξηση των εγχώριων προϊόντων ξεπέρασε τις προσδοκίες για να φθάσει το 6,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2020,
σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, με την οικονομία να επεκτείνεται 2,3% καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, σε αντίθεση με την αναμενόμενη απόδοση άλλων μεγάλων οικονομιών.
Τα νέα δεδομένα υπογραμμίζουν την ταχεία ανατροπή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, η οποία μειώθηκε στις αρχές του 2020 για πρώτη φορά σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αφότου η χώρα επλήγη από την πανδημία και οι αρχές επέβαλαν ένα σκληρό κλείδωμα.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, η Κίνα αυξήθηκε κατά 6%, σύμφωνα με τους FT. Η επακόλουθη ανάκαμψη ενισχύθηκε από την υψηλότερη βιομηχανική παραγωγή, η οποία επωφελήθηκε από κρατική στήριξη και πρόσθεσε 7,1% το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 5,8% το προηγούμενο τρίμηνο.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/174127/-h-kinezikh-oikonomia-trehei-me-tahytero-rythmo-apo-oti-prin-apo-ton-koranoio

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr