Σήμερα η συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή των συμφωνιών κύρωσης IGB και East Med Gas Forum

 
26 01 2021 | 08:11
Σήμερα στις 10:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «α) Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας σχετικά με τον αγωγό διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB Project) και β) Κύρωση του Καταστατικού (Ίδρυσης) του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (EMGF)».
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Σκρέκας, ο IGB αυξάνει την ενεργειακή ασφάλεια για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς πρόκειται για αγωγό διπλής ροής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου των αγορών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Η σύνδεση του IGB με το FSRU της Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσει μια ακόμη εναλλακτική πύλη εισόδου φυσικού αερίου στη Βαλκανική από τη Βόρεια Ελλάδα.
Αναφορικά με το φόρουμ της Αν. Μεσογείου, η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι αποτελεί οργανισμό ανάπτυξης μέσω του φυσικού αερίου, που δεν στρέφεται ενάντια σε άλλες χώρες της περιοχής.

Στην επεξεργασία που προηγήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/simera-i-syzitisi-kai-psifisi-sti-voyli-ton-symfonion-kyrosis-igb-kai-east-med-gas-forum

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr