Η Σ. Αραβία θέλει να αντικαταστήσει το πετρέλαιο με ηλιακή ενέργεια στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας

 
26 01 2021 | 11:02
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να εισαγάγει νέους τρόπους εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, κατά τη διάρκεια τελετής για την παρουσίαση της νέας ταυτότητας του υπουργείου Ενέργειας σήμερα, 25 Ιανουαρίου.
Το Βασίλειο εργάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της ζήτησης υδρογονανθράκων, επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τα υγρά πετρελαίου με ηλιακή ενέργεια.
Το πρόγραμμα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης για τέτοια υλικά στο μέλλον. Τα αποτελέσματά του ενισχύουν επίσης το όφελος της εθνικής οικονομίας από την προστιθέμενη αξία που προκύπτει από την επίτευξη της μέγιστης παραγωγής αυτών των υλικών, εξήγησε ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ.
Επιπλέον, το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας θα αντανακλά θετικά σε όλα τα επίπεδα, καθώς θα αποκαταστήσει τη βιομηχανία για να ανταποκριθεί καλύτερα σε μελλοντικά προγράμματα, όπως η αντικατάσταση υγρών πετρελαίου με ηλιακή ενέργεια και ενέργεια φυσικού αερίου.
Η αντικατάσταση του πετρελαίου με ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα ελευθερώσει περισσότερο πετρέλαιο για να εξαγάγει ο κορυφαίος παραγωγός και de facto ηγέτης, η Σαουδική Αραβία. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει στο Βασίλειο ακόμη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και να βοηθήσει ώστε η Σαουδική Αραβία να αποκτήσει περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου, παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις ότι η οικονομική διαφοροποίηση από το πετρέλαιο βρίσκεται σε εξέλιξη.  

(capital.gr) 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/i-s-aravia-thelei-na-antikatastisei-petrelaio-me-iliaki-energeia-stin-eghoria-paragogi

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr