Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο παρά την καθυστέρηση στην ανάκαμψη της ζήτησης

 
29 01 2021 | 14:16
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή παρά την επιβράδυνση της ζήτησης λόγω της καθυστέρησης της διάθεσης εμβολίων και των πιο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού τα οποία σταδιακά εμφανίζονται σε όλο και περισσότερες χώρες.
Στο μέτωπο του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο με αποτέλεσμα οι περικοπές εφοδιασμού του ΟΠΕΚ + να τείνουν να αυξηθούν από 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο στα 8,225 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο.
«Η στρατηγική παραγωγής του ΟΠΕΚ + εξακολουθεί να λειτουργεί και οι ελπίδες αναπτερώνονται καθώς αναμένεται να εγκριθεί το εμβόλιο της J & J κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Μια μείωση 9,9 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα και οι προβλέψεις για μια μικρή πτώση στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο συμβάλουν επίσης στη στήριξη της αγοράς.
Την Παρασκευή το μεσημέρι (12.06 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει άνοδο κατά 0,32% στα 52,51 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,52% στα 55,82 δολάρια. 

(insider.gr) 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/se-anodiki-trohia-petrelaio-para-tin-kathysterisi-stin-anakampsi-tis-zitisis

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr