Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» το κέντρο της Αθήνας – Οι «κόκκινες» περιοχές

 

Κρούσματα σήμερα: «Πνίγεται» το κέντρο της Αθήνας – Οι «κόκκινες» περιοχές
InTime

Κρούσματα σήμερα: Τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας καταγράφει ο Κεντρικός Τομέας των Αθηνών – Που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα διασποράς με βάση τις μολύνσεις ανά 100.000 πληθυσμού.

Ο ΕΟΔΥ το Σάββατο (30.01) ανακοίνωσε 795 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Από αυτά, τα 384 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία και πάλι έχει τα περισσότερα από κάθε άλλη όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε ημέρα από την αρχή της πανδημίας.
Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού στο λεκανοπέδιο, άρα είναι εν μέρει λογικό να υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα, οι ειδικοί εξετάζουν και άλλα δεδομένα για να καταλήξουν στο γεγονός ότι η Αττική είναι προβληματική.
Η επί μέρους κατανομή των κρουσμάτων δείχνει πως το έντονο πρόβλημα παραμένει στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν 124 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ αρκετά υψηλό είναι το ιικό φορτίο και στον Βόρειο Τομέα με 61 νέες μολύνσεις.
Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική
  • Ανατολική Αττική 51
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 61
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 44
  • Δυτική Αττική 12
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 124
  • Νήσων 1
  • Πειραιάς 45
Οι «κόκκινες» περιοχές
Σημαντική αύξηση στα κρούσματα παρουσίασαν περιοχές που ήδη είχαν πρόβλημα, όπως η Εύβοια στην οποία καταγράφηκαν 40 νέα κρούσματα την ώρα που την Παρασκευή είχαν σημειωθεί 22. Επί της ουσίας διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μια περιοχή που μπήκε στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη επιτήρησης και που ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού φτάνει ξανά στον οριακό αριθμό 20, καθώς το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε στο 18,97.
Σημαντικό πρόβλημα φαίνεται πως παρουσιάζεται σε δυο από τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς η Σαντορίνη έχει μεν μόλις επτά νέα κρούσματα κορονοϊού, πλην όμως στην αναλογία των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού αυτό αντιστοιχεί σε 37,07 που είναι ανησυχητικά υψηλός αριθμός. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Μύκονο, όπου τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι 59,21 ενώ σε απόλυτο αριθμό το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6 νέες μολύνσεις.
Υψηλά επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν επίσης η Λέσβος, η Χαλκιδική και ακολουθούν Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Σάμος, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Αρκαδία, Ανατολική Αττική, Λάρισα και Πειραιάς.
Τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.127.309 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.040.849 δείγματα.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr