ΗΠΑ: Έξυπνες Κάμερες Μειώνουν κατά 82% τα Ατυχήματα Αετών σε Ανεμογεννήτριες (Video)

 
ΗΠΑ: Έξυπνες Κάμερες Μειώνουν κατά 82% τα Ατυχήματα Αετών σε Ανεμογεννήτριες (Video)
 energia.gr
 Δευ, 1 Φεβρουαρίου 2021 - 12:15
 
Οι έξυπνες κάμερες του IdentiFlight, που εντοπίζουν αρπακτικά πουλιά όπως αετοί και στη συνέχεια σταματούν τις ανεμογεννήτριες για την προστασία των πουλιών, μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη ποσοστιαία μείωση των θανάτων πουλιών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Journal of Applied Ecology.

Η μελέτη, με τίτλο, "Οι θάνατοι αετών μειώνονται με την αυτόματη περικοπή των ανεμογεννητριών", εξέτασε την αποτελεσματικότητα του συστήματος κάμερας του IdentiFlight, το οποίο ανιχνεύει ιπτάμενα αντικείμενα, τα ταξινομεί και αποφασίζει εάν θα μειώσει μεμονωμένους τουρμπίνες για να αποφευχθεί πιθανή σύγκρουση, της Παγκόσμιας Διευκόλυνσης Αιολικής Ενέργειας στο Ουαϊόμινγκ.

Συγκρίνοντας τον αριθμό των θανάτων αετών στις ΗΠΑ με εκείνους σε μια τοποθεσία χωρίς έλεγχο από κάμερες IdentiFlight, υπήρξε μείωση κατά 82% του ποσοστού θνησιμότητας στην κορυφή του κόσμου σε σχέση με το σημείο ελέγχου. Το συμπέρασμα των ερευνητών:
Η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις πιθανές σύγκρουσεις αρπακτικών σε ανεμογεννητριες. Αν και η αυτοματοποιημένη περικοπή μείωσε τους θανάτους, δεν εξαλείφθηκαν πλήρως. Επομένως, η αυτοματοποιημένη περικοπή, όπως εφαρμόζεται εδώ, δεν είναι πανάκεια και η αποτελεσματικότητά της θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν εξεταστεί σε συνδυασμό με άλλες δράσεις.
Η εταιρεία με έδρα το Κολοράντο περιγράφει την αποστολή της ως «Προστασία της άγριας ζωής και ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Σύμφωνα με την IdentiFlight το σύστημα παρακολούθησης λειτουργεί ως εξής:
Το σύστημα IdentiFlight συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με οπτική τεχνολογία υψηλής ακρίβειας για την ανίχνευση αετών και άλλων προστατευόμενων ειδών πτηνών. Ιδιόκτητο λογισμικό και τεχνολογίες δικτύων επεξεργάζονται τις εικόνες για να προσδιορίσουν τη θέση 3D, την ταχύτητα, την τροχιά για τα προστατευόμενα είδη και όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την ανίχνευση. Οι πύργοι IdentiFlight λειτουργούν ως αυτόνομο σύστημα ανίχνευσης, ταξινόμησης και περιορισμού συγκεκριμένων στροβίλων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για το πουλί. Το σύστημα ανιχνεύει ένα πουλί σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου, χαρακτηρίζοντάς το ως προστατευόμενο είδος όπως ένας αετός (ή όχι) σε πραγματικό χρόνο. Οι πύργοι IdentiFlight μπορούν να τοποθετηθούν για να καλύψουν πολλές ανεμογεννήτριες σε ένα αιολικό πάρκο. Όταν εγκαθίστανται ως δίκτυο με επικαλυπτόμενη εναέρια κάλυψη, τα συστήματα συνεργάζονται για να παρέχουν την μεγαλύτερη δυνατή προστασία για τη δραστηριότητα των πτηνών στην περιοχή.
Το IdentiFlight έχει στη διάθεσή του 47 εκατομμύρια εικόνες προστατευμένων ειδών, επιτρέποντάς του να είναι πιο ακριβής και, συνεπώς να περιορίζει στο ελάχιστο την απώλεια ενέργειας.

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/174565/hpa-exypnes-kameres-meionoyn-kata-82-ta-atyhhmata-aeton-se-anemogennhtries-video

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr