Αλλαγή κλίματος: Οι ΗΠΑ ξαναβάζουν μπροστά τα έργα αιολικών πάρκων


05 02 2021 | 09:02
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα επανεκκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ, ανατρέποντας την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ που είχε ακυρώσει τη διαδικασία στα τέλη του προηγούμενου έτους.
Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου της νέας κυβέρνησης να επιταχύνει την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα.
Η αμερικανική υπηρεσία Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (ΒΟΕΜ) ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκ νέου την περιβαλλοντική έρευνα για το έργο Vineyard Wind. «Η ΒΟΕΜ δεσμεύεται να πραγματοποιήσει μία ενδελεχή και εντός των προθεσμιών επισκόπηση του προτεινόμενου έργου» αναφέρει στην ανακοίνωση η διευθύντρια της υπηρεσίας Αμάντα Λέφτον.
Τον Δεκέμβριο, η Vineyard Wind ζήτησε προσωρινή διακοπή της διαδικασίας αδειοδότησης για το διάστημα που θα της χρειαζόταν για να προσδιορίσει κατά πόσο απαιτούνταν αλλαγές στο σχεδιασμό της λόγω της αλλαγής προμηθευτή κινητήρων, κάτι που οδήγησε τελικά στον τερματισμό της αξιολόγησης του έργου από την ΒΟΕΜ.
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί να βοηθήσει την εκκολαπτόμενη αμερικανική βιομηχανία στο πλαίσιο των σχεδίων του για την ενέργεια, οι άδειες όμως για το έργο της Vineyard Wind καθυστερούσαν κατ’ επανάληψη, εν μέρει λόγω ανησυχίας ότι οι γεννήτριες θα παρεμπόδιζαν την εμπορική αλιεία.
Η Vineyard Wind είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Avangrid Inc, μονάδας της ισπανικής Iberdrola, και της Copenhagen Infrastructure Partners από τη Δανία. Το έργο αναμένεται να πραγματοποιηθεί 24 χιλιόμετρα έξω από τις ακτές της Μασαχουσέτης και εκτιμάται ότι, αφού ολοκληρωθεί, θα παρέχει ενέργεια σε πάνω από 400.000 κατοικίες στη Μασαχουσέτη.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», αναφέρει η ανακοίνωση της Vineyard Wind. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Υπηρεσία καθώς βρισκόμαστε στην αρχή μιας βιομηχανίας που θα δημιουργήσει χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».
(LIberal.gr)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/allagi-klimatos-oi-ipa-xanavazoyn-mprosta-ta-erga-aiolikon-parkon

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr