Έρευνα ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής για την Πυρκαγιά στον Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ


Έρευνα ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής για την Πυρκαγιά στον Υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ
energia.gr
Δευ, 8 Φεβρουαρίου 2021 - 08:42
Μεικτό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου χθες βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό ήταν η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.
 
Συνολικά πάνω ένα εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για αρκετή ώρα. Υπό έλεγχο, τέθηκε λίγο μετά τις 3 το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.
Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης
Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης
Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και προκάλεσε προβλήματα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο, τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες
έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.
Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις Μέσης Τάσης στις περιοχές που επηρεάστηκαν.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/174766/ereyna-elas-kai-pyrosvestikhs-gia-thn-pyrkagia-ston-ypostathmo-toy-admhe

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr