Τεράστια ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων για την RWE και άλλους παραγωγούς λόγω της κατάστασης στο Τέξας

 
19 02 2021 | 12:22
Το δριμύ ψύχος στο Τέξας οδήγησε τις τιμές ηλεκτρισμού στα 9.000 δολάρια ανά μεγαβατώρα με αποτέλεσμα η γερμανική RWE να δεχτεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση, τα αιολικά πάρκα της στο Τέξας τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τις 9 Φεβρουαρίου λόγω του πάγου και των προβλημάτων στο δίκτυο και διεξάγονται προσπάθειες επαναφοράς τους.
Η RWE έχει συμβόλαια για πώληση της παραγωγής των αιολικών αυτών και προκειμένου να τα ικανοποιήσει, αναγκάστηκε να αγοράσει ποσότητες από την αγορά, έναντι αυτών των υψηλότατων τιμών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι προχώρησε σε επανεκτίμηση των EBΙTDA για τη φετινή χρονιά αποδεχόμενη το γεγονός ότι θα περιοριστούν κατά ένα "χαμηλό ως μέσο τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ".
Η RWE δεν ήταν η μόνη εταιρεία που υπέστη ζημιές. Η καναδική Innergex επίσης ανακοίνωσε ότι θα υποστεί ζημιά 35-47 εκατ. δολαρίων από τη συμμετοχή της σε αιολικά πάρκα της πολιτείας. 
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/terastia-zimia-ekatontadon-ekatommyrion-gia-tin-rwe-kai-alloys-paragogoys-logo-tis-katastasis

 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr