Goldman Sachs: Στα 75 δολάρια βλέπει τώρα το brent

22 02 2021 | 16:12
Στην αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου κατά 10 δολάρια προχωρά η Goldman Sachs, την ώρα που το μπρεντ σημειώνει ήδη κέρδη 22% από τις αρχές του έτους.
Οι νέες εκτιμήσεις της Goldman «βλέπουν» τις τιμές του μπρεντ στα 70 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο τρίμηνο του έτους και στα 75 δολάρια ανά βαρέλι το τρίτο τρίμηνο.
«Τώρα προβλέπουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα ενισχυθούν συντομότερα και υψηλότερα», σημειώνει η Goldman Sachs, καθώς επισημαίνει ότι οι επενδυτές στρέφονται στο πετρέλαιο στο πλαίσιο του reflation trade (δηλαδή του trade που ποντάρει στην ανάκαμψη της οικονομίας και την άνοδο του πληθωρισμού).
Άλλωστε, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η άνοδος των τιμών στηρίζεται στα θεμελιώδη στοιχεία, αφού η ζήτηση είναι υψηλότερη των προβλέψεων και η ακόμα περιορισμένη προσφορά δημιουργεί και πάλι ένα έλλειμμα στην αγορά, υψηλότερο από αυτό που αναμενόταν.
«Ενώ πιστεύουμε ότι η προσφορά πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+, το Ιράν και τα σχιστολιθικά κοιτάσματα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2021, θα είναι πολύ ανελαστική τους επόμενους μήνες, για να αποτρέψει την άνοδο των τιμών», εξηγούν οι αναλυτές του οίκου. Συγκεκριμένα , η ανάκαμψη των εξαγωγών του Ιράν εκτιμάται ότι θα χρειαστεί μήνες, με αποτέλεσμα η Goldman Sachs να βλέπει «σφικτές» συνθήκες προσφοράς στην αγορά πετρελαίου το καλοκαίρι, όταν και αναμένεται να ομαλοποιηθούν τα αποθέματα στις χώρες του ΟΟΣΑ.
(moneyreview.gr)
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/goldman-sachs-sta-75-dolaria-vlepei-tora-brent

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr