Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά, Φαρκαδόνα εξαιτίας του σεισμού A-A+

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά, Φαρκαδόνα εξαιτίας του σεισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά, Φαρκαδόνα εξαιτίας του σεισμού

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού της Τετάρτης, τη στιγμή που ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία.

Εξαιτίας της κατάστασης αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Τυρνάβου, η δημοτική κοινότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας και ο δήμος Φαρκαδόνας. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα διαρκέσει για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Προβλήματα υπάρχουν στο Μεσοχώρι, στη Μαγούλα και στο Αμούρι, περιοχές που παραμένουν χωρίς ρεύμα.  Αναφορικά με τις αυτοψίες, μέχρι χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 294 σε Δαμάσι, Μεσοχώρι, Ζάρκο, Τύρναβο, Ραχούλα, Μαγούλα, Αμυγδαλέα και Μάνδρα και προέκυψε ότι 176 κτίρια είναι μη κατοικήσιμα. 

Δύσκολες αναμένονται και οι επόμενες νύχτες ιδιαίτερα για όσους διαμένουν στις ειδικές σκηνές που έχουν τοποθετηθεί, καθώς το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών, αναζητούνται διευκρινίσεις και για τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, καθώς η αναστολή ισχύς τους τελειώνει αύριο. 

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ζήτησε να μην ισχύσουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Τεμπών και Αγιάς, οι οποίοι ζήτησαν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί των μετακινήσεων στους πολίτες και να γίνει άμεση άρση της ένταξης της περιοχής στο "βαθύ κόκκινο" λόγω της πανδημίας, επειδή στον νομό επικρατούν ειδικές συνθήκες.

Ζητήθηκε επίσης να εμβολιασθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην βοήθεια που παρέχεται προς την σεισμόπληκτη περιοχή, όπως και όλοι οι κάτοικοι της ίδιας περιοχής.

Οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ζήτησαν επίσης την αποστολή στα σεισμόπληκτα χωριά μεγάλων οικίσκων και κοντέινερς ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες τόσο των υπηρεσιών, όσο και των κατοίκων.

Μετά την σύσκεψη ο Κώστας Αγοραστός και ο γγ Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν στο Δαμάσι για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη σεισμολόγων που έχουν φθάσει στην περιοχή.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μετά τη συνάντηση με τους σεισμολόγους, όλη η επιστημονική κοινότητα βρέθηκε στο Δαμάσι του δήμου Τυρνάβου για να παρακολουθήσει το φαινόμενο, ο πρώτος σεισμός των 6,3ων Ρίχτερ έγινε στο Δαμάσι ενώ ο δεύτερος των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στην περιοχή από το Μεσοχώρι μέχρι την Ελασσόνα, διερευνάται από τους επιστήμονες και το πόρισμα θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα.

Για τις μετασεισμικές δονήσεις, ανέφερε ότι το 70% σημειώνεται την πρώτη εβδομάδα μετά τον κύριο σεισμό, ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους ο κ. Αγοραστός τους κάλεσε να κλείσουν τα αυτιά τους στις φήμες και να ακούν μόνο την επιστημονική κοινότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι οι πολίτες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπουν μέσα σε όσα σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα

ΠΗΓΗ:https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/284316_se-katastasi-ektaktoy-anagkis-tyrnabos-potamia-farkadona-exaitias-toy

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr