Mετά τον Ιούνιο ξεκαθαρίζουν οι μνηστήρες για ΔΕΔΔΗΕ - Οι επικρατέστεροι

Ο ΔΕΔΔΗΕ χρειάζεται μια σειρά επενδύσεων, όπως είναι οι έξυπνοι μετρητές αλλά και άλλες για την βελτίωση της υποδομής του δικτύου
Μετά τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η επικράτηση του Fund που θα πάρει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και θα είναι φυσικά εκείνο που προσφέρει στην ΔΕΗ ένα σημαντικό ποσό, που αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, πρόκειται για τους Macquarie Group, οι οποίοι φαίνονται αυτή την στιγμή επικρατέστροι για ένα τίμημα της τάξης των 1,1 - 1,2 δισ. ευρώ. Η εισροή αυτών των κεφαλαίων είναι κομβική για την ΔΕΗ, καθώς θα ολοκληρωθεί η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, η οποία είναι σε σημαντικό σημείο εξέλιξης 500 εκατ. ευρώ την εβδομάδα που διανύουμε.

Για την αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από τις χρηματιστηριακές, από 3- 4,4 δισ. ευρώ, ενώ η αποτίμηση που έχει δοθεί από τους αναδόχους (Eurobank και Goldman) ανέρχεται στα 2,95 δισ. Σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, έχει δανεισμό 1,4 δισ.

Μεγάλη σημασία για την τελική αποτίμηση του 49% έχουν τα αποτελέσματα του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία ανέρχονται σε 400 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA. Άρα για το 49%, θα πρέπει να υπολογίσει κανείς 200 εκατ. ευρώ EBITDA.
Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ χρειάζεται μια σειρά επενδύσεων, όπως είναι οι έξυπνοι μετρητές αλλά και άλλες για την βελτίωση της υποδομής του δικτύου.
Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 49% μεγάλα fund.
 

ΠΗΓΗ:www.worldenergynews.gr 

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr