BP: Θεσπίζει τηλεργασία δύο ημερών ανά εβδομάδα

 
08 03 2021 | 19:15
Περίπου 25.000 υπάλληλοι γραφείου της BP θα δουλεύουν από το σπίτι δύο ημέρες την εβδομάδα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα αίρονται, σε μία στροφή της πετρελαϊκής προς ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.
Στο πλαίσιο μίας μόνιμης πλέον στροφής στην ευέλικτη εργασία, το σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο προσωπικό της εταιρείας μοιράζει το χρόνο εργασίας 60-40 ανάμεσα στο γραφείο και το σπίτι. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί από το καλοκαίρι, με τη χαλάρωση των περιορισμών.
Η εταιρεία δηλώνει ότι αναγνωρίζει την αξία της πρόσωπο-με-πρόσωπο συνεργασίας αλλά και της τηλεργασίας και ελπίζει ότι το υβριδικό μοντέλο θα εξασφαλίσει στις ομάδες της έναν πιο ευέλικτο και δυναμικό τρόπο εργασίας.
Το σχέδιο είναι μέρος του εκτεταμένου προγράμματος εκσυγχρονισμού που εφαρμόζει στην BP, μία εταιρεία με ιστορία 111 ετών, ο Μπέρναρντ Λούνεϊ, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του CEO τον περασμένο Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε να κάνει την BP μία εταιρεία μηδενικών ρύπων (net zero carbon) έως το 2050.
Στα τέλη του 2019, η BP απασχολούσε 70.000 άτομα σε 79 χώρες. Πέρυσι, αποκάλυψε το σχέδιό της για περικοπή του 15% του εργατικού δυναμικού της (10.000 θέσεις εργασίας), κυρίως στα γραφεία.

(moneyreview.gr) 

ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/bp-thespizei-tilergasia-dyo-imeron-ana-evdomada

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr