Wood Mackenzie: Οι ΗΠΑ θα Εγκαταστήσουν Ηλιακή Ισχύ 324GW τα Επόμενα 10 Χρόνια


Wood Mackenzie: Οι ΗΠΑ θα Εγκαταστήσουν Ηλιακή Ισχύ 324GW τα Επόμενα 10 Χρόνια
energia.gr
Τετ, 17 Μαρτίου 2021 - 09:32
Οι ηλιακές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να τετραπλασιαστούν έως το 2030 χάρη στην επέκταση μιας βασικής επιδότησης της βιομηχανίας στα τέλη του περασμένου έτους και την έντονη ζήτηση για ενέργεια χωρίς άνθρακα, δήλωσε ένας οργανισμός της βιομηχανίας την Τρίτη.
Ο τομέας θα εγκαταστήσει ισχύ 324 gigawatts (GW) κατά την επόμενη δεκαετία, περισσότερο από τρεις φορές τα σχεδόν 100 GW που θα εγκατασταθούν
AddThis Sharing Buttons
FacebookShare to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to ΕκτύπωσηΕκτύπωσηShare to Περισσότερα...
έως το 2020, ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA), επικαλούμενη μια έκθεση που εκδόθηκε από κοινού με την Wood Mackenzie.
Οι προοπτικές αντικατοπτρίζουν τόσο την ισχυρή ζήτηση από επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και εταιρείες που επιδιώκουν να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και το μειωμένο κόστος για την τεχνολογία που ενίσχυσε την αγορά οικιακών ηλιακών εγκαταστάσεων.
Σήμερα μόνο το 3% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ παράγεται από τον ήλιο, αλλά η SEIA ελπίζει ότι θα αυξηθεί στο 20% την επόμενη δεκαετία.
Οι εγκαταστάσεις αυξήθηκαν κατά 43% πέρυσι σε 19,2 GW, ετήσιο ρεκόρ για τον κλάδο. Τα έργα σε κλίμακα κοινής ωφέλειας, τα οποία αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, αντιμετώπισαν μόνο μικρά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι οικιστικές εγκαταστάσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία το δεύτερο τρίμηνο λόγω της πανδημίας και έκλεισαν το έτος με αύξηση 11% με ρεκόρ 3,1 GW.
Στα τέλη του περασμένου έτους, το Κογκρέσο επέκτεινε μια πίστωση φόρου 26% που βοηθά στη μείωση του κόστους των ηλιακών εγκαταστάσεων ως μέρος ενός πακέτου για την παροχή βοήθειας λογω των επιπτώσεων της πανδημίας. Ωστόσο, η SEIA τονίζει ότι χρειάζονται περαιτέρω φορολογικά κίνητρα, η άρση των τιμολογίων σε πάνελ που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και η κατάρτιση εργατικού δυναμικού για τις ΗΠΑ για να μειώσουν την παραγωγή των αερίων του θερμοκηπίου και να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/175882/wood-mackenzie-oi-hpa-tha-egkatasthsoyn-hliakh-ishy-324gw-ta-epomena-10-hronia

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr