Ξεκίνησε η αποξήλωση των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ στη Λάρνακα – Αξιοποίηση των ιδιόκτητων οικοπέδων σχεδιάζει ο Όμιλος


18 03 2021 | 08:05
Σε συνέχεια μιας πολύχρονης διαδικασίας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών αποξήλωσης των εγκαταστάσεων διακίνησης υγρών καυσίμων της από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. 
Με την εξασφάλιση της άδειας από την Πολεοδομική Αρχή Λάρνακας, η προετοιμασία για τις διαδικασίες κατεδάφισης προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς και οι εργασίες πεδίου είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος.
H άδεια κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας περιλαμβάνει αποσυναρμολόγηση, αποξήλωση και κατεδάφιση όλων των κτιρίων, κατασκευών, δεξαμενών, δικτύου σωληνώσεων, μηχανημάτων, καθώς και εξοπλισμού, που αποτελούν μέρος της εγκατάστασης αποθήκευσης και διανομής πετρελαιοειδών της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την έναρξη των εργασιών, ενώ έχει εξετάσει διεξοδικά και έχει λάβει μέριμνα για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία αποξήλωσης των εγκαταστάσεων.
Το έργο μετεγκατάστασης στο τερματικό υγρών καυσίμων του Βασιλικού υλοποιείται, ξεπερνώντας τις όποιες τεχνικές δυσκολίες παρουσιάστηκαν κυρίως λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται στο σύνολό της η δέσμευση που είχε αναλάβει η εταιρεία προς την πολιτεία και την τοπική κοινωνία.
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της Λάρνακας για μετεγκατάσταση. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα επένδυσε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κατασκευάζοντας και μεταφέροντας όλες τις υποδομές παραλαβής δια θαλάσσης, αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων του στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στο Βασιλικό.
Παράλληλα, στόχος του Ομίλου είναι να προωθήσει αποφασιστικά την περιβαλλοντική αναβάθμιση και οικονομική ανάπτυξη της Λάρνακας μέσω της αξιοποίησης των ιδιόκτητων οικοπέδων του.
Αναφερόμενος στην έναρξη κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της ΕΛΠΕ στην Λάρνακα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί ένα κοινό μας όραμα με την τοπική κοινωνία γίνεται πράξη. Οι δραστηριότητες διακίνησης υγρών καυσίμων μας έχουν ήδη μεταφερθεί στο Βασιλικό και διανέμονται σε ολόκληρη την Κύπρο από εγκαταστάσεις που λειτουργούν αξιοποιώντας την πιο υψηλή τεχνολογία στον κλάδο της ενέργειας και μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Από εκεί, συνεχίζουμε να εγγυόμαστε τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Η Ελληνικά Πετρέλαια θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την κυπριακή οικονομία, ενώ θα βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας».
Οι επενδύσεις του Ομίλου ΕΛΠΕ στο Βασιλικό ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογίες αιχμής, ψηφιακά συστήματα ελέγχου και ασφάλειας. Προορίζονται να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες της ΕΚΟ και των πελατών της, ενώ θωρακίζουν ακόμη περισσότερο τον απρόσκοπτο εφοδιασμό του νησιού και αναβαθμίζουν τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό του ρόλο.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/xekinise-i-apoxilosi-ton-egkatastaseon-ton-elpe-sti-larnaka-axiopoiisi-ton-idioktiton-oikopedon

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr