Αρβανιτίδης: Target model χωρίς καθαρούς κανόνες δεν υφίσταται - Ασύμφορες οικονομικά και εθνικά οι ιδιωτικοποιήσεις σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ


31 03 2021 | 11:26
Στις προκλήσεις που απορρέουν τόσο από το target model όσο και από τις προκλήσεις της «επικαιρότητας» όπου κυριαρχεί η εξέλιξη της πανδημίας, αναφέρθηκε εκτενώς ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, μιλώντας νωρίτερα στο power and gas supply forum.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κύριος Αρβανιτίδης ανέδειξε την σημασία να υπάρξουν «καθαροί κανόνες για όλους και κανόνες που θα τηρούνται», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, το target model στην Ελλάδα ξεκίνησε προβληματικά, δεν προετοιμάστηκε σωστά, ενώ, δεν έγιναν και οι σωστές διορθωτικές κινήσεις από πλευράς Υπουργείου και αρμόδιων αρχών. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως χρειάζεται ένας ισχυρός δημόσιος τομέας στις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης όπως είναι η λειτουργία και διαχείριση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και από την άποψη αυτή, εκτιμάται πως οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) και φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ) δεν θα είναι επωφελείς οικονομικά και εθνικά.
Τέλος, ανέδειξε πως κρίσιμη παράμετρος για την ορθή λειτουργία και εφαρμογή του νέου τοπίου που διαμορφώνεται στο έδαφος του target model, είναι η προσαρμογή των ενεργειακών εταιρειών στις ανάγκες που απορρέουν από την 4η βιομηχανική επανάσταση. Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ μετέχει ενεργά στη συζήτηση, όπως αποκαλύπτει η πρόσφατη πρόταση και πρωτοβουλία του για τον επικείμενο ευρωπαϊκό κλιματικό νόμο. Να σημειωθεί ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει σχετικό σχέδιο νόμου.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/arvanitidis-target-model-horis-katharoys-kanones-den-yfistatai-asymfores-oikonomika-kai-ethnika

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr