Νέα εξάμηνη παράταση από την ΕΔΕΥ για την διεξαγωγή των ερευνητικών δραστηριοτήτων στο μπλόκ Ιωαννίνων


02 04 2021 | 07:30
Νέα παράταση έξι μηνών ενέκρινε η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων προς την Energean για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ερευνητικού της προγράμματος στα Ιωάννινα. Η παράταση είναι διάρκειας έξι μηνών, μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2021.
Να σημειώσουμε πως οι ερευνητικές διαδικασίες στη χερσαία περιοχή «Ιωάννινα», όπως καταγράφεται επίσημα τελεί ήδη υπό παράταση, καθώς η ΕΔΕΥ με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 17 Σεπτεμβρίου είχε συναινέσει στο αίτημα του εντολοδόχου και είχε δώσει παράταση έξι μηνών, δηλαδή μέχρι τις 2 Απριλίου του 2021.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΔΕΥ, η παράταση αφορά τις προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Μισθωτή της Πρώτης Φάσης του Βασικού Σταδίου Ερευνών της Σύμβασης μέχρι και τις 03 Οκτωβρίου 2021.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η αποχώρηση της Repsol από το μπλοκ των Ιωαννίνων, πράγμα για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η συναίνεση της ΕΔΕΥ ως εκμισθωτή. Με την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασία, η Energean καθίσταται μόνος εντολοδόχος, διατηρώντας ποσοστό 100%.
Όπως έχει γράψει το energypress, η διασφάλιση παράτασης στην διενέργεια των ερευνών συνδέεται και απορρέει από την πρόθεση της Energean να αναζητήσει και να βρει εταίρο. Σε κάθε περίπτωση, πηγές αναφέρουν πως η ελληνική εταιρεία διατηρεί το ενδιαφέρον της για την έρευνα και αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων στην περιοχή.
ΠΗΓΗ:https://energypress.gr/news/nea-examini-paratasi-apo-tin-edey-gia-tin-diexagogi-ton-ereynitikon-drastiriotiton-sto-mplok

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr