La Stampa: Η ΕΕ δεν ανανεώνει τα συμβόλαια με AstraZeneca και J&J

Η ιταλική εφημερίδα γράφει πως οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν σε εμβόλια κατά της Covid που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, όπως αυτά της Pfizer κα της Moderna.
La Stampa: Η ΕΕ δεν ανανεώνει τα συμβόλαια με AstraZeneca και J&J
Δημοσιεύθηκε: 14 Απριλίου 2021 - 09:35
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει του χρόνου τα συμβόλαια με εταιρείες όπως η AstraZeneca και Johnson & Johnson για τα εμβόλια κατά της Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, η οποία επικαλείται πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών χωρών (της ΕΕ), έχει αποφασίσει πως τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που ισχύουν για φέτος δεν θα ανανεωθούν στη λήξη τους», ανέφερε η εφημερίδα.
Προσθέτει πως οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν σε εμβόλια κατά της Covid που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, όπως αυτά της Pfizer κα της Moderna.
Σημειώνεται πως χθες αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε στο Reuters πως η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από την J&J για την «παντελώς απρόσμενη» ανακοίνωσή της περί καθυστέρησης των παραδόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 στην ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, η Johnson & Johnson ανέστειλε όλες τις δοκιμές εμβολίων εν αναμονή των συμπερασμάτων της έρευνας των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας για τα περιστατικά θρομβώσεων. 

ΠΗΓΗ:https://www.euro2day.gr/news/world/article/2074302/la-stampa-h-ee-den-ananeonei-ta-symvolaia-me-astra.html

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr