Σταματούν τη Χρηματοδότηση Εξαγωγών Ορυκτών Καυσίμων 7 Χώρες της ΕΕ

 
Σταματούν τη Χρηματοδότηση Εξαγωγών Ορυκτών Καυσίμων 7 Χώρες της ΕΕ
 energia.gr
 Τετ, 14 Απριλίου 2021 - 10:53
 
Επτά ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, θα δεσμευτούν να σταματήσουν τις δημόσιες εγγυήσεις εξαγωγών για έργα ορυκτών καυσίμων, δήλωσε χθες Τρίτη ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire. Οι υποδομές άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούσαν παραδοσιακά μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων των δημόσιων οργανισμώνχρηματοδότησης των εξαγωγών πολλών χωρών, οι οποίοι υποστηρίζουν τις εξαγωγές μέσω κρατικών χρηματοδοτικών εγγυήσεων και ασφάλισης έναντι ζημιών στο εξωτερικό.
Η Ισπανία, οι Κάτω Χώρες, η Δανία και η Σουηδία είναι οι άλλες τέσσερις χώρες που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.
Η Βρετανία, η Γαλλία και η Σουηδία έχουν ήδη σχεδιάσει να σταματήσουν τις εγγυήσεις εξαγωγής για τον τομέα των ορυκτών καυσίμων, ενώ οι άλλες χώρες του ομίλου δεν έχουν ακόμη αποφασίσει πόσο γρήγορα θα καταργήσουν την υποστήριξή τους.
"Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να σταματήσουμε τη χρηματοδότηση ορυκτών καυσίμων από όλες τις εγγυήσεις εξαγωγών, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις βιομηχανικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας και τον αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας", δήλωσε ο Le Maire.
Μιλώντας πριν από μια συνάντηση την Τετάρτη όπου η υπόσχεση πρόκειται να επισημοποιηθεί, ο Le Maire πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η κυβέρνηση Biden θα ενταχθεί στην ομάδα, η οποία αντιπροσωπεύει το 40% της χρηματοδότησης των εξαγωγών μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, μετά από μια επερχόμενη αναθεώρηση χρηματοδότησης των εξαγωγών. 

Ο Le Maire δήλωσε επίσης ότι οι επτά χώρες θα δεσμευτούν να υποστηρίξουν φιλικά προς το κλίμα έργα και διαφάνεια στις πολιτικές τους για τη χρηματοδότηση των εξαγωγών 

ΠΗΓΗ:https://www.energia.gr/article/176746/stamatoyn-th-hrhmatodothsh-exagogon-orykton-kaysimon-7-hores-ths-ee

  • :
  • :


πρόγνωση καιρού από το weather.gr